|
عکس روز: آلوده به نفت
- عکس روز: آلوده به نفت
لکههای نفتی بزرگی از اوائل ماه سپتامبر (شهریور) در سواحل شمال شرق برزیل شروع به پدیدار شدن کرد و اکنون مسافتی 2000 کیلومتری از سواحل این کشور در اقیانوس اطلس را آلوده کرده است.
منبع این آلودگی نفتی هنوز روشن نیست، اما ژانیر بولسونارو، رئیسجمهور برزیل میگوید منشا این آلودگی از خارج این کشور و احتمالا کار افراد جنایتکار است.
Leo Malafaia/AFP via Getty Images
جشنواره نوآوری و فناوری «ربع رشیدی» تبریز در ایستگاه هفتم
- جشنواره نوآوری و فناوری «ربع رشیدی» تبریز در ایستگاه هفتم
در نمایشگاه و جشنواره نوآوری و فناوری ربع رشیدی 18 زون و بخش تخصصی در رشتههای مختلف حضور دارند که زون تخصصی نوآوری و فناوریهای فضایی، به همت پژوهشکده رانشگرهای فضایی، امسال به آن اضافه شده است. این نمایشگاه با اهدافی چون کمک به تجاریسازی فناوری، بسترسازی برای تکمیل چرخه علم تا فناوری و فناوری تا کسب و کار، شناسایی و معرفی نوآوریها و اختراعات فناورانه و ایدههای دانشمحور، معرفی نیازمندیهای فناورانه نهادها و دستگاهها، گسترش همکاریهای فناورانه منطقهای و ملی و بینالمللی برگزار میشود. این جشنواره و نمایشگاه فرصتی برای ارائه ایدههای فناورانه و محصولات شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای فضایی است.
محورهای بخش نوآوری و فناوریهای فضایی شامل طراحی و ساخت وسایل پرنده نظیر هواپیماها، بالگردها، گلایدرها، موشکها و ماهوارهها، آیرودینامیک، جلوبرندگی، مکانیک پرواز، سازههای هوافضایی، شبیه سازهای پرواز، ابزار و قطعات پرواز، و فضاپیماها است. علاقمندان و فعالان دانش و صنعت فضایی تا 30 مهر فرصت دارند برای حضور در این نمایشگاه ثبتنام کنند. گفتنی است صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکتهای دانش بنیان حاضر در نمایشگاه رینوتکس، حمایت ویژه 70 درصدی از شرکت کنندگان به عمل میآورد. همچنین تخفیفهای ویژهای برای شرکتکنندگان در نظر گرفته شده است. ثبتنام برای حضور در نمایشگاه و جشنواره نوآوری و فناوری ربع رشیدی از طریق سایت رینوتکس به نشانی www. rinotex. ir انجام میشود.
ماه مهر به خیر گذشت؛ 920 زلزله داشتیم
- ماه مهر به خیر گذشت؛ 920 زلزله داشتیم
به گزارش ایسنا، این زمینلرزهها در نواحی مختلف ایران و نواحی مرزی رخداده و توسط شبکههای لرزهنگاری ثبت و تعیین محل شدهاند.
بر اساس این گزارش، در مهرماه 1398 تعداد 11 زمینلرزه با بزرگای بیش از 4.0 در داخل کشور توسط مرکز لرزهنگاری کشوری به ثبت رسیده است که بزرگترین آنها در تاریخ 29 مهر 1398 با بزرگی 5.6 حوالی کوخرد واقع در استان هرمزگان رخ داده است.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه تهران، از لحاظ آماری 835 زمینلرزه دارای بزرگای کوچکتر از 3، تعداد 75 زمینلرزه دارای بزرگای بین 3و4، تعداد 10 زمینلرزه دارای بزرگای بین 4 و 5 و تعداد یک زمینلرزه دارای بزرگی بین 5 و 6 بوده است.
توضیح شهرداری تهران درباره تونل امیرکبیر؛ آبگرفتگی نبود
- توضیح شهرداری تهران درباره تونل امیرکبیر؛ آبگرفتگی نبود
اصغر عطایی در گفتوگو با ایسنا گفت: میانگین بارش شب گذشته در شمیرانات طی یک ساعت حدود 32 میلی متر بود و در ایستگاه هواشناسی مهرآباد نیز 17 میلی متر بارش ثبت شده است. در حقیقت در شمیرانات در 20 دقیقه حدود 30 میلی متر بارش باران داشتیم که سیل کمی اتفاق افتاد به این ترتیب حجم بارشها بسیار زیاد بود.
وی افزود: با توجه به اینکه از قبل تمهیدات توسط معاونت خدمات شهری اندیشیده شده بود در این بارش نیز برای رودخانهها، مسیلها و کانالهای شهر تهران هیچ مشکلی ایجاد نشد و در برخی از آنها تنها 10 تا 20 درصد حجمشان آب وجود داشت این درحالی است که اگر برای مسیلها و کانالها مشکلی ایجاد شود شهر دچار حادثه میشود.
عطایی ادامه داد: آبگرفتگیهای جزئی که پیش آمد مربوط به انهاری بود که اصطلاحا شبکه فرعی شهر را تشکیل میدهند. 8 موردی که راهنمایی و رانندگی اعلام کرده بود حدود 5 مورد بود که موضوعات فنی بودند و از روزهای قبل برآورد کرده بودیم و در بارش تهران نیز که حجم زیادی هم داشت این نقاط تحت فشار قرار گرفتند و پس از بازدیدهای میدانی مقرر شد این محلها بعد از کاهش بارش مورد بررسی قرار گیرند و معایب آنها برطرف شود.
وی تاکید کرد: دیشب هم بر اساس اعلام قبلی در آماده باش کامل قرار داشتیم و این آمادگی بر اساس پیشبینی ادامه بارشها تا روز چهارشنبه تا پایان هفته کلیه نیروها در آماده باش خواهند بود؛ مدیران ارشد شهرداری هم به همراه 15 هزار نیروی خدمات شهری دیشب حضور داشتند و ارتباط تنگاتنگی هم میان نیروهای شهرداری و پلیس راهنمایی و رانندگی ایجاد شد به شکلی که هر نقطهای آبگرفتگی جزیی اعلام می شد توسط راهور نیروهای خدمات شهری در سریعترین زمان ممکن اعزام میشدند.
مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اتمام بارشهای شب گذشته در ساعت 21:30 گفت: نیم ساعت پس از این زمان به هیچ عنوان آبگرفتگی در شهر وجود نداشت، مگر یک مورد آبگرفتگی که درحقیقت آبگرفتگی نبود. در تونل امیرکبیر نیز که به واسطه موضوعات فنی از قبل هم در حال کار روی آن بودیم تا حل مشکلات محقق شود تونل را مسدود کردیم که آب داخل تونل نرود.
وی افزود: به جز این مورد در هیچ کجا آبگرفتگی نداشتیم و اکنون شرایط خوب است و آمادگی برای ادامه بارشها حتی پرحجمتر وجود دارد.
رضا عباسی شهردار منطقه 14 تهران نیز در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت آبگرفتگی بزرگراه امام علی (ع) و تونل امیرکبیر در پی بارندگیهای شب گذشته پایتخت گفت: نزدیک به 80 درصد آب ناشی از بارشهای دیشب در بزرگراه امام علی (ع) مدیریت شد تا این آب به داخل تونل امیرکبیر منتقل نشود.
شهردار منطقه 14 تهران افزود: کار جمع آوری آبهای سطحی و شستوشوی تونل در ساعت 4:30 صبح امروز (سه شنبه 7 آبان ماه) انجام شد و در حال حاضر مسیر برای تردد خودروهای سواری باز است.
باورهای اشتباه دربارهی سرطان سینه
- باورهای اشتباه دربارهی سرطان سینه
917997
22 مهر 1398 - 10:013216 بازدید
برترینها: سرطان سینه یکی از شایعترین سرطانها در میان زنان است و متاسفانه از هر هفت زن، یک زن در طول زندگی خود دچار سرطان سینه میشود. اما پیشرفت علم و تکنولوژی طی سالهای اخیر، احتمال نجات جان بیماران را افزایش داده و آمار بهبود یافتگان از سرطان سینه نیز به سرعت در حال افزایش است.
هرچند هیچ زمانی مانند امروز، اطلاعات و آگاهی ما در زمینهی بیماریها، خوب و درست نبوده است، اما رسانههای جورواجور و نامعتبر به رواج باورهای نادرست دامن میزنند. یعنی ما در اغلب مواقع با اطلاعات نادرست مواجهیم. برای اینکه به شما کمک کنیم اطلاعات درست را از نادرست تشخیص دهید، برخی از باورهای اشتباه در مورد سرطان سینه را در این مطلب مطرح میکنیم.
باور اشتباه اول: نیازی به غربالگری سرطان سینه نیست
خیلی از مواقع در منابع گوناگون در مورد عوارض جانبی مراحل غیرضروری تشخیصی بعد از غربالگریهای زنانه برمیخوریم – مثلا اینکه اگر نتیجه غربالگری نامشخص باشد احتمالا نیاز به بیوپسی وجود دارد –، اما شواهد بسیار زیادی وجود دارند که ثابت میکننداین مراحل تشخیصی، زندگی خیلی از افراد را نجات دادهاند. اگر بین 50 تا 70 سال دارید، باید هر سه سال یک بار غربالگری شوید.
باور اشتباه دوم: ماموگرافی باعث سرطان سینه میشود
تشعشع یونیزه کننده که در اشعه X به کار میرود به میزان بسیار کمی میتواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش بدهد، اما در مقایسه با امتیازات غربالگری سرطان سینه قابل توجه نیست. تشعشعی که در ماموگرافی دریافت میکنید، کمتر از آن میزان تشعشعی است که در زندگی روزمره در معرض آن قرار میگیرید و تاثیر قابل توجهی بر ریسک سرطان سینه ندارد.
باور اشتباه سوم: غربالگری اسپورادیک کافیست
شما به جای اینکه فقط منتظر دعوت به غربالگری شوید خودتان نیز باید هر ماه به طور منظم سینههایتان را چک کنید. شما به وضعیت سینههایتان بهتر از هر کس دیگری آگاه هستید، بنابراین اگر خودتان سینههایتان را بررسی کنید به احتمال بسیار زیاد متوجه اولین علائم سرطان سینه خواهید شد. اگر برآمدگی در سینهتان ظاهر شده که تغییر اندازه داده یا هر علامت دیگری مانند تورفتگی نوک سینه، ترشح یا خونریزی دارید باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
باور اشتباه چهارم: فقط خانمها دچار سرطان سینه میشوند
مردها هم میتوانند سرطان سینه بگیرند. هر چند سرطان سینه در مردان بسیار نادر است، اما وجود دارد و درصدی از سرطان سینه متعلق به مردان است.
باور اشتباه پنجم: سوپرفودها شما را از سرطان نجات میدهند
به ندرت پیش میآید مطالب مربوط به تغذیه و سلامت را مرور کنید و مطلبی نبینید که ادعا کند فلان ماده غذایی برای پیشگیری از سرطان چقدر مفید است، چه بروکلی و بلوبری باشد و چه ادویه و دمنوش. اما تاثیر رژیم غذایی بر ریسک بیماریها را به سختی میتوان سنجید و اندازه گرفت.
مطالعاتی که در مورد سوپرفودها انجام میشوند معمولا یک عامل فعال را به تنهایی مورد آزمایش قرار میدهند تا تاثیر آن را در محیط آزمایشگاهی به اثبات برسانند. نحوهی عملکرد این عامل فعال در بدن به عنوان بخشی از غذایی که میخورید با شرایط آزمایشگاهی متفاوت است. اما این عوامل مفید غذایی باید بخشی از رژیم غذایی سالم و متعادل شما باشند تا به سلامتی خود کمکی کرده باشید نه به عنوان داروی بیماریها.
باور اشتباه ششم: دئودورانتهای ضد عرق خطرناکاند
شواهد قانع کنندهای برای اثبات این ادعا که آلومینیوم کلراید (مادهای موجود در ضد عرقها) منجر به سرطان سینه میشوند وجود ندارد. مطالعات انجام شده، محدودتر و مبهمتر از آن هستند که بتوان بر اساس آنها، به زنان توصیه کرد از دئودورانت ضد عرق استفاده نکنند.
باور اشتباه هفتم: شیردهی، خطر سرطان سینه را کاهش میدهد
بله شیردهی تا حدودی شما را در برابر سرطان سینه ایمن میکند، زیرا هر چه مدت طولانیتری شیردهی داشته باشید و بارداریتان نیز کامل بوده باشد، زمان کمتری در معرض استروژن خواهید بود که میتواند تحریک کنندهی سلولهای سرطانی و عامل رشدشان باشد. اما میزان کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه با شیردهی، واقعا کم است؛ بنابراین اگر کودکی ندارید که به او شیر بدهید یا امکان شیردهی به کودکتان را ندارید نگران نباشید.
باور اشتباه هشتم: سوتینهای فنردار سبب سرطان سینه میشوند
گاهی چشممان به مطالبی میخورد که میگویند استفاده از سوتینهای فنردار عاملی برای ابتلا به سرطان سینه هستند، زیرا میتوانند جلوی تخلیهی لنفها را بگیرند و ریسک سرطان را بالا ببرند. تنها یک تحقیق در این مورد انجام شد و یافتههای آن نیز نشان داد از جهت میزان احتمال بروز سرطان سینه، تفاوتی میان زنانی که از سوتینهای فنردار استفاده میکردند با زنانی که از این نوع سوتینها استفاده نمیکردند وجود نداشته است.
باور اشتباه نهم: با سوتین خوابیدن منجر به سرطان سینه میشود
طبق این باور اشتباه، استفاده از سوتین هر شب هنگام خواب یا به مدت طولانی طی روز، جلوی تنفس منافذ پوست را میگیرد و عرق و سموم جمع شده سبب سرطان سینه میشود. اما هنوز این ادعا هیچ پشتوانهی علمی ندارد.
باور اشتباه دهم: اگر سرطان سینه دارید حتما باید تحت عمل ماستکتومی قرار بگیرید
درمان سرطان سینه طی بیست سال اخیر تغییرات زیادی پیدا کرده است. امروزه بیشتر زنان لزوما به عمل ماستکتومی یا برداشتن سینهها به طور کامل نیاز ندارند. بسته به میزان پیشرفت سرطان شاید فقط قسمتی از بافت سینه برداشته شده و برای از بین بردن سلولهای سرطانی، رادیوتراپی انجام شود.
باور اشتباه یازدهم: رژیم غذایی پُرچرب سبب سرطان سینه میشود
تحقیقاتی انجام نشده است که نشان بدهد احتمال ابتلا به سرطان سینه با داشتن رژیم غذایی پُرچرب ارتباط دارد. اما رژیمهای غذایی پُر از چربی میتوانند سبب اضافه وزن و چاقی شوند که یکی از ریسک فاکتورهای سرطان سینه است.
گفته میشود زنانی که اضافه وزن دارند بیشتر مستعد ابتلا به سرطان سینهاند، زیرا سلولهای چربی اضافی، استروژن میسازند که میتواند سبب رشد بیش از اندازه سلولهای سینه شود. این رشد اضافی، خطر سرطان سینه را افزایش میدهد.
باور اشتباه دوازدهم: اگر در خانوادهی من هیچکس سرطان سینه نگرفته پس من هم نمیگیرم
تنها ده درصد از افرادی که دچار سرطان سینه میشوند در خانوادهی خود سابقهی چنین بیماری را دارند. البته اگر در خانوادهی شما کسی دچار سرطان شده باشد، شما بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری خواهید بود، اما سایر فاکتورها مانند سن، داشتن اضافه وزن، مصرف الکل و هورمون درمانی بعد از یائسگی نیز میتوانند ریسک ابتلا به سرطان سینه را افزایش بدهند.
باور اشتباه سیزدهم: زنانی که سینههای کوچکتری دارند کمتر ممکن است سرطان سینه بگیرند
ارتباطی میان سایز سینهها و احتمال ابتلا به سرطان سینه وجود ندارد. همهی خانمها با هر سایز سینهای، باید به طور مرتب چکاپ و غربالگری شوند.
منبع: bangkokhospital, healthy-magazine
.: Weblog Themes By Pichak :.