سفارش تبلیغ
صبا ویژن

برای سالم ماندن در سن بالا این کار را رها نکنید


 

  • برای سالم ماندن در سن بالا این کار را رها نکنید
    آفتاب‌‌نیوز :

     پروفسور سلی دیویس در گزارشی در مورد افرادی که از 1946 تا 1964 دنیا آمده اند گفت که نباید فواید جسمی و روحی کار کردن یا کار دواطلبانه را دست کم گرفت.

    او گفت اشتغال به احساس رضایت بیشتر از زندگی و انزوای کمتر کمک می کند.

    پروفسور دیویس گفت: "مردم عمری طولانی تر از هر زمان دیگر در گذشته دارند و زمان بازنشستگی فرصتی واقعی برای 50 تا 70 ساله هاست تا فعال تر از هر زمان باشند."

    "برای خیلی از مردم این فرصتی برای بالا زدن آستین ها و انتخاب چالش های تازه است. برخلاف گذشته دیگر نقطه شروع یک زندگی کم تحرک تر نیست."

    "ادامه کار، کار داوطلبانه یا پیوستن به یک گروه اجتماعی می تواند باعث شود مردم فعالیت جسمی و ذهنی خود را بیشتر حفظ کنند. فواید بهداشتی این مساله را نباید دست کم گرفت."

    چالش های بهداشتی 50 تا 70 ساله ها

    دو سوم آنها در بریتانیا ماه گذشته 30 دقیقه ورزش روزانه را انجام ندادند.

    42 درصد افراد شاعل50 تا 64 ساله با یک مشکل سلامتی یا ناتوانی روبرو هستند.

    18 درصد اعضای این گروه دچار افسردگی یا مشکلات عصبی هستند.

    میزان خودکشی در میان مردان حدودا 50 ساله بالاتر از بقیه است.

    خبر خوب برای این گروه

    طول عمر آنها در بریتانیا نسبت به سال 1990 افزایش یافته یعنی تقریبا 5 سال برای مردان و 3 سال برای زنان.

    در همین فاصله مرگ زودرس در اثر بیماری قلبی در مردان 75 درصد و در زنان 80 درصد کاهش یافته است.

    مرگ زودرس در اثر سرطان از سال 1990 تاکنون 33 درصد کمتر شده است.




رسانه‌های شمالی از نگاه آمار و ارقام


 

  • رسانه‌های شمالی از نگاه آمار و ارقام

    برخی نهادها نشست‌های تجلیل از اصحاب رسانه برگزار می‌کنند و بعضی مسئولان هم به این بهانه سری به دفاتر نشریات و رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها می‌زنند؛ فرایندی که هر سال وجود دارد. طبیعی است که هر چه تعداد رسانه‌ها در هر جامعه بیشتر باشد، تعداد اهالی رسانه و خبرنگاران هم بیشتر است، اما این پرسش پیش می‌آید که آیا تعداد رسانه‌ها همان‌طور که ارتباط مستقیمی با تعداد اهالی رسانه دارد، با سطح کیفی فعالیت‌های رسانه‌ای و ضریب نفوذ رسانه‌ها و رسانه‌ای‌ها در جامعه نیز در ارتباطی مستقیم است؟ این پرسش مدت‌هاست که در جامعه خبرنگاری مطرح می‌شود. مسئولان از پرتعداد بودن رسانه‌ها حمایت می‌کنند و آن را فرصتی برای جامعه می‌دانند و برخی فعالان رسانه‌ای هم نبود نظارت بر فعالیت این رسانه‌ها را آسیبی برای جامعه رسانه‌ای و ارتباط رسانه‌ها با جامعه می‌دانند.

    • نوار سبز رسانه

    نگاهی به تعداد رسانه‌های دارای مجوز در 3 استان شمالی نشان می‌دهد که نوار سبز شمال ایران از مناطقی است که رسانه‌های پرتعدادی دارد و به تبع آن فعالان رسانه‌ای در این استان‌ها نیز تعدادشان بالاست. بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، 11 هزار و 642 رسانه دارای مجوز اعم از کاغذی و الکترونیکی با بازه‌های انتشار مختلف و رسانه‌های بر خط در کشور وجود دارد که از این تعداد 893 رسانه در 3 استان شمالی قرار دارد.

    به جز تهران که به دلیل پایتخت بودن و تراکم جمعیتی بالا دفتر فعالیت 5 هزار و 395 رسانه را در خود جای داده است، چند استان هستند که در تعداد رسانه‌ها با فاصله، نسبت به بسیاری از استان‌ها در قسمت بالای جدول قرار دارند. گیلان و مازندران نیز در بین این استان‌های بالای جدول جای گرفته‌اند. در حال حاضر پس از استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان و خراسان رضوی که به ترتیب 471، 466 و 437 رسانه ثبت شده دارند، گیلان با 390 رسانه چهارمین استان کشور از نظر تعداد رسانه‌هاست. مازندران هم پس از کرمان که 389 رسانه دارد، با 367 رسانه ششمین استان کشور است، اما گلستان در میانه‌های این جدول قرار دارد. سهم گلستان از تعداد رسانه‌های دارای مجوز کشور 136 رسانه است. البته با احتساب تهران در این جدول، رتبه‌ همه استان‌ها یک پله پایین‌تر می‌آید.

    • روزنامه‌های شمالی

    در بررسی شاخص‌های توسعه رسانه‌ای یک منطقه انواع رسانه‌ها مورد توجه قرار می‌گیرند. این‌که از مجموع رسانه‌های یک جامعه محلی، چند رسانه روزنامه است، چندتا هفته‌نامه، ماهنامه و انواع رسانه‌های دیجیتال نیز معمولا مورد نظر هستند. روزنامه‌ها در این بین بیشتر به چشم می‌آیند و پس از آن هفته‌نامه‌ها در دسته بعدی قرار می‌گیرند. از 893 رسانه ثبت شده در 3 استان شمالی، 28 رسانه روزنامه‌ هستند و مازندران بیشترین سهم را از این تعداد دارد.

    352 روزنامه در سراسر کشور وجود دارد که 159 روزنامه در تهران دفتر دارد. مازندران بدون احتساب تهران در جدول تعداد روزنامه‌های استان‌ها پس از خوزستان که 25 روزنامه در آن ثبت شده است، با 17 روزنامه دومین استان کشور از نظر تعداد این رسانه است. در این رتبه‌بندی پس از آذربایجان شرقی، فارس و اصفهان که به ترتیب با 15، 12 و 11 روزنامه در رتبه‌های سوم تا پنجم تعداد روزنامه‌های استانی قرار دارند، گیلان و کرمان هم هر کدام با 10 روزنامه به طور مشترک ششمین استان کشور هستند.

    گلستان در این بخش آخرین استان است و فقط یک روزنامه دارد که این موضوع همواره از نگاه بسیاری از فعالان رسانه‌ای برای استانی با ظرفیت‌های بالای اقتصادی، اجتماعی، ورزشی، گردشگری و فرهنگی یک کاستی بزرگ به شمار می‌آید. با متوقف شدن چاپ روزنامه‌ استانی همشهری به علت کمبود کاغذ، نبود روزنامه مورد انتقاد و اعتراض بسیاری از مسئولان و فعالان اجتماعی گلستان قرار گرفت.

    • پیشخوان هفته‌نامه

    بعد از روزنامه‌ها معمولا هفته‌نامه‌ها مورد توجه قرار دارند. طبق آخرین آمار در کشور هزار و 418 هفته‌نامه داریم که از این تعداد 152 هفته‌نامه به مازندران، گیلان و گلستان تعلق دارد. مازندران و لرستان هر کدام با 60 هفته‌نامه پس از کرمان و خوزستان که به ترتیب 108 و 80 هفته‌نامه دارند، به طور مشترک سومین استان‌ کشور هستند. گیلان نیز با 56 رسانه بعد از این 2 استان قرار دارد و چهارمین استان از نظر تعداد هفته‌نامه‌هاست. گلستان هم در کنار استان مرکزی با 36 هفته‌نامه پس از کرمانشاه و هرمزگان که به ترتیب 44 و 40 هفته‌نامه دارند، در پله هفتم از نظر تعداد هفته‌نامه‌های استان‌ها قرار دارد.

    نگاهی به آمارهای معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داده‌های دیگری نیز در اختیارمان قرار می‌دهد. انواع نشریه‌ها با بازه‌های انتشار گوناگون مانند دوهفته‌نامه، ماهنامه، دوماهنامه، فصلنامه، دوفصلنامه و سالنامه نیز در دسته رسانه‌های کاغذی قرار دارند. مجموع رسانه‌های چاپی یا کاغذی 3 استان شمالی 501 رسانه در بازه‌های انتشار مختلف است. 89 رسانه چاپی برای گلستان، 213 رسانه چاپی برای گیلان و 199 رسانه کاغذی برای مازندران ثبت شده است. 40 رسانه آنلاین یا برخط هم در گلستان فعال است و مانند سایر بخش‌ها آمار متعلق به گیلان و مازندران بین صدرنشین‌های کشور است. 158 رسانه آنلاین در گیلان و 145 رسانه آنلاین در مازندران ثبت شده‌ که البته بسیاری از آنها چندان فعال نیستند.

    • خیل خبرنگاران

    تعدادی رسانه الکترونیک غیربرخط نیز در کشور وجود دارد که در گلستان 7 رسانه، در گیلان 19 و در مازندران 23 رسانه است. این تعداد قابل توجه رسانه‌ در 3 استان شمالی به‌ویژه گیلان و مازندران بیانگر بالا بودن تعداد اصحاب رسانه در این خطه نیز هست. معاونت مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه مطبوعات را مرجع آمارهای مربوط به خبرنگاران می‌داند و در حال تفویض اختیارات مختلف حوزه مطبوعات و رسانه‌ها به خانه مطبوعات کشور و استان‌هاست.  بر اساس آخرین آمار خانه مطبوعات، این نهاد صنفی در حال حاضر 5 هزار عضو اصلی در سراسر کشور دارد که 14.5 درصد آن خبرنگاران 3 استان شمالی هستند. خانه مطبوعات گلستان 156 عضو اصلی دارد و در فهرست خانه مطبوعات گیلان نیز نام 216 فعال رسانه‌ای ثبت شده است.

    بیشترین تعداد اعضای اصلی خانه‌های مطبوعات در کشور متعلق به مازندران است که 356 عضو اصلی دارد. از این نظر خانه مطبوعات استان بیشترین تعداد اعضای اصلی خانه‌های مطبوعات در کشور را داراست. با توجه به این‌که در کرمان 2 خانه مطبوعات فعال است، مجموع تعداد فعالان رسانه‌ای ثبت شده در 2 خانه مطبوعات این استان از مازندران بیشتر است.

    خانه مطبوعات کرمان 297 عضو اصلی و خانه مطبوعات کرمان-جنوب 96 عضو اصلی دارد که تعداد فعالان رسانه‌ای ثبت شده در سامانه خانه مطبوعات کشور را به 393 نفر می‌رساند، اما از نظر تعداد اعضای خانه‌های مطبوعات، مازندران نخستین استان کشور است. در هر استان تعدادی عضو افتخاری علاوه بر اعضای اصلی حضور دارند. مازندران 17، گیلان 8 و گلستان یک عضو افتخاری دارد. در آمارهای مسئولان حوزه رسانه، تعداد فعالان رسانه‌ای بسیار بیشتر از این آمارهاست، به طوری که در مازندران دست‌کم 800 فعال رسانه‌ای به عنوان خبرنگار، پرونده سنتی در خانه مطبوعات دارند. هر سال در مراسم جشن روز خبرنگار تعداد زیادی از آنها حضور می‌یابند و استانداری نیز هدایایی برای همین تعداد در نظر می‌گیرد.

    • پرتعداد اما کمرنگ

    این تعداد رسانه و خبرنگار در 3 استان شمالی به‌ویژه در مازندران و گیلان که جزو سرآمدهای استان‌های دارای رسانه و فعالان رسانه‌ای هستند، این انتظار را ایجاد می‌کند که فعالیت‌های رسانه‌ای از نظر کیفیت و گستردگی پوشش رسانه‌ای و همچنین ضریب نفوذ در جامعه عملکرد مطلوبی داشته باشند و رد پای آنها در جامعه پررنگ باشد، اما اینطور به نظر می‌رسد که چنین اتفاقی در استان‌های شمالی و به‌ویژه مازندران که مدعی پیشتازی در تعداد روزنامه‌هاست، رخ نداده است یا دست‌کم نتیجه مطلوبی مشاهده نمی‌شود.

    امروز پرسش‌های زیادی در مورد رسانه‌های محلی در کشور مطرح است؛ این‌که آیا چاپی‌ها با توجه به مشکلات موجود واقعا منتشر می‌شوند؟ تیراژ واقعی نشریات چقدر است و چرا هرگز اعلام نمی‌شود؟ بازدید رسانه‌های آنلاین چه وضعیتی دارد؟ با وجود ظرفیت‌های بالای تولید محتوا اعم از سوژه، رسانه‌ و تعداد خبرنگار چرا حجم تولید محتوا در استانی مانند مازندران اندک است و بار اصلی تولید محتوا بر دوش چند خبرگزاری و تعداد اندکی رسانه بومی است؟ این‌ها پرسش‌هایی است که به مناسبت روز خبرنگار می‌توان به آنها فکر کرد تا بلکه جایگاه تقویمی روز خبرنگار به جایگاهی واقعی در جامعه تبدیل شود.

    • مروری بر مازندران یک سال اخیر در «کیوسک»

    ناکشا یاران  - ساری-خبرنگار:

    امروز عصر و در آستانه روز خبرنگار، در کافه‌گالری هامون ساری نمایشگاه گروهی عکس با عنوان «کیوسک» برگزار می‌شود که در آن تعدادی تابلوعکس خبری از 12 عکاس خبری مازندران به نمایش درمی‌آید. این نمایشگاه نسبت به سایر نمایشگاه‌های عکس تفاوت‌های خاصی دارد که از پیوند نگاه خبرنگارانه و هنرمندانه در عکاسان خبری برآمده است.  از پنجره عکس‌ها، برخی رویدادهای خبری، اجتماعی، سیاسی، مناسبت‌های تقویمی و اتفاقات فرهنگی ورزشی مازندران که طی سال 1397 و بهار 1398 با لنز دوربین عکاسان خبری مازندران ثبت شده در معرض دید مخاطبان قرار می‌گیرد.

    «امیرعلی رزاقی» عکاس شناخته شده و فعال خبری که پیشینه برگزاری چندین نمایشگاه انفرادی در زمینه مستند اجتماعی دارد، این بار همکاران خود را در مازندران گردهم آورده و با مرور صدها عکس از آنان نمایشگاهی با نام «کیوسک» برگزار کرده تا اهمیت حضور عکاسان در فضای رسانه‌ای را به همکاران رسانه‌ای خود و البته به جامعه یادآوری کند.

    این نمایشگاه ساعت 18 امروز در گالری هامون واقع در انتهای خیابان شهدای محراب، حاشیه رودخانه تجن با حضور عکاسان، هنرمندان و تعدادی از مسئولان گشایش می‌یابد و تا 28 مرداد هر روز از ساعت 16 تا 22 پذیرای علاقه‌مندان به هنر عکس و به‌ویژه عکس خبری است.  با «امیرعلی رزاقی» که نمایشگاه‌گردان «کیوسک» است و چند اثر از خودش نیز در این نمایشگاه وجود دارد، گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

    • ایده نمایشگاه «کیوسک» چطور به ذهنتان رسید؟

    این نمایشگاه را قصد داشتیم حدود 2 سال پیش در مازندران برگزار کنیم، اما به دلیل وعده‌هایی که برخی مسئولان دادند و محقق نشد، موفق به برگزاری آن نشدیم. امسال تصمیم گرفتیم این نمایشگاه را به بهانه روز خبرنگار به مدت یک هفته برگزار کنیم. با حمایت مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران توانستیم گام‌هایی برای برگزاری نمایشگاه برداریم و خوشبختانه آن را به مرحله اجرا برسانیم.

    • چرا عنوان «کیوسک» را انتخاب کردید؟

      «کیوسک» عنوان مجله عکسی است که قبلا با سردبیری خودم در مازندران با عکس‌های منتخب عکاسان خبری منتشر می‌شد. متاسفانه به دلیل این‌که مجله توسط مسئولان و عواملی که می‌توانستند به انتشار آن کمک کنند، حمایت نشد، نتوانستیم آن را باز هم منتشر کنیم؛ در حالی که با توجه به ساده انگاشته شدن هنر عکاسی به‌ویژه در حوزه خبر و رسانه لازم است که کارهای خوب و حرفه‌ای در منبعی جداگانه معرفی شوند تا تفاوت عکس درست با عکس‌های معمولی و غیراصولی برای علاقه‌مندان مشخص شود.

    به هر حال تصمیم گرفتم نام «کیوسک» را انتخاب کنم تا ادامه جریان ایجاد شده مجله «کیوسک» در مازندران باشد.

    • چند عکس برای عرضه در نمایشگاه انتخاب شده است؟

    98 عکس از 12 عکاس خبری استان انتخاب شد که حدود نیمی از آثار تک‌عکس و نیمی دیگر مجموعه است. این عکس‌ها توسط عکاسان خبری استان در شرایط گوناگون اعم از بحران‌ها، رویدادها و بسیاری از مناسبت‌های دیگر ثبت شده‌اند و صرفا عکس نیستند، بلکه نگاهی متفاوت هم در آنها وجود دارد و پیام و مفهومی فراتر از یک تصویر را به مخاطب انتقال می‌دهند. آنها از بین بیش از 400 عکس انتخاب شدند. «غلامرضا احمدی»، «کیوان جعفری»، «بهروز خسروی»، «امیرعلی رزاقی»، «غلامرضا رضایی»، «رضا رقیمی»، «محمد سلطانی»، «مصطفی شانچی»، «عرفان غفوری»، «احسان فضلی اصانلو»، «اکبر قاسم‌پور» و «مصطفی کاظمی» عکاسانی هستند که آثارشان در این نمایشگاه در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

    • فکر می‌کنید برپایی این نمایشگاه چقدر می‌تواند به اهمیت جایگاه عکاسان در رسانه‌ها کمک کند؟

    امروز جایگاه تصویر در رسانه‌ها کمتر از متن نیست. در بسیاری از موارد مشاهده می‌شود که یک عکس به اندازه‌ ده‌ها تحلیل و مقاله اثرگذار است، اما صرف‌نظر از این موارد که ممکن است همیشگی نباشد، حرکت رسانه‌های دنیا به سمت فرم‌گرایی و وابستگی متن به تصویر، جایگاه همیشگی و ثابت عکاسان را نشان می‌دهد، اما مشکل اینجاست که امروز به دلیل ورود تعداد زیادی علاقه‌مند به عکاسی در این حوزه و نبود سازوکاری برای پایش و پالایش عکاسان، این جایگاه کمرنگ شده است. البته هنوز رسانه‌ها به عکس‌های عکاسان خبری حرفه‌ای وابسته هستند.

    چالش دیگر هم کم‌توجهی رسانه‌ها به حقوق عکاسان است. متاسفانه عکس‌ها بدون این‌که حقوق مادی و معنوی عکاس رعایت شود، دست به دست در رسانه‌های مختلف منتشر می‌شوند و هنوز به عنوان یک کالای حرفه‌ای در فضای رسانه‌ای ایران مورد توجه عمده رسانه‌ها نیست. این موضوع در فضاهای استانی بیشتر دیده می‌شود. تلاش می‌کنیم در این نمایشگاه همین تفاوت در کیفیت را به مدیران رسانه‌ها و مردم نشان دهیم، ضمن این‌که با این کار نگاهی متفاوت به یک سال اخیر استان داریم.

    • همراهی مسئولان چگونه بوده و چه کمکی می‌توانند انجام دهند؟

    وعده‌های زیادی برای کمک به برگزاری این نمایشگاه داده شد، اما کمکی نشد. به هر حال «کیوسک» را برگزار کردیم، اما انتظارمان این است که دست‌کم مسئولان در افتتاحیه نمایشگاه حضور یابند و زحمات تعدادی از عکاسان مازندران در یک سال اخیر را ببینند. ما در تمام حوادث و رویدادها همیشه جزو اولین‌هایی هستیم که حضور پیدا می‌کنیم. حاصل تلاش ما ثبت بخشی از تاریخ جامعه در دوره‌ها و رویدادهای مختلف است.  امیدواریم که این رویداد مورد توجه قرار بگیرد.




برنج شمال برند می‌شود - همشهری آنلاین


 

  • برنج شمال برند می‌شود - همشهری آنلاین

    یکی از این طرح‌ها مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران بود که از چندین سال پیش ساخت آن در آمل آغاز شد و اکنون مورد استفاده قرار گرفته است؛ طرحی اقتصادی و وابسته به کشاورزی مازندران که تقریبا تمام نیازهای مربوط به چرخه اقتصادی برنج در آن تامین و تعریف شده و مورد توجه بخش دولتی نیز قرار گرفته است. تا جایی که معاون اول رئیس‌جمهوری اعلام کرد برای به سرانجام رساندن فاز دوم این مجموعه، دولت حاضر است تسهیلات بانکی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد.

    جهانگیری بابت این‌که چنین زیرساختی بدون پشتیبانی مالی از سوی دولت و حتی تسهیلات و فقط با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی انجام شده را اقدامی مهم و اساسی در اقتصاد کشور دانست و از آن به عنوان نخستین تجربه کشور در ایجاد یک مجموعه بزرگ اقتصادی متشکل از بازرگانان، ولیدکنندگان و صنعتگران یاد کرد.

    مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران ظرفیت بسته‌بندی، سورتینگ، برندسازی و صادرات را برای 350 هزار تن برنج دارد؛ طرحی که 440 غرفه در آن برای فعالیت‌های اقتصادی وابسته به برنج ایجاد شده و می‌تواند نمونه‌ای از مدیریت مستقل بر بازار برنج و محصولات کشاورزی باشد؛ چراکه 100 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای ساخت این مجموعه را سهامداران تامین کرده‌اند. به اعتقاد برخی کارشناسان این مرکز در صورت برنامه‌ریزی درست و مدیریت مستقل، می‌تواند برنج مازندران و سراسر شمال را به جایگاه واقعی آن در بازار داخلی و حتی خارجی برساند و عامل کمرنگ شدن واسطه‌ها و افزایش سود کشاورزان باشد.

    رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران بیان کرد: با وارد شدن این مرکز به چرخه بازار برنج، علاوه بر ساماندهی و امکان برندسازی این محصول استراتژیک، مدیریت واردات نیز میسر می‌شود. «حسینعلی قوانلو» گفت: این مجموعه در نخستین گام واسطه‌ها را از زنجیره تولید تا مصرف برنج حذف می‌کند و به شفاف شدن قیمت برنج و نرخ‌گذاری درست آن کمک می‌کند. در این مرکز سالن معاملات و بورس کالاهای کشاورزی نیز تعبیه شده که در حال ساخت است و بهره‌برداری از آن نرخ‌گذاری برنج را ساماندهی می‌کند.

    وی اظهار کرد: در ابتدای فعالیت چند محموله برنج استان از این مرکز به کشورهای همسایه صادر شد. با توجه به ایجاد واحدهای تجاری و سالن معاملات و همچنین پنجره واحد صادرات که در مجموع حدود 6 هزار متر مربع از این مجموعه 17 هکتاری را در بر می‌گیرد، این روند صادرات ادامه خواهد یافت. این مسئول افزود: بهره‌برداری از فاز دوم این مجموعه ظرفیت مرکز بین‌المللی تجارت برنج ایران را برای خریداری، نگهداری، فروش و صادرات به 700 هزار تن در سال می‌رساند. فعالیت این مرکز بین‌المللی در نخستین گام‌های فعالیت مورد توجه تجار و مصرف‌کنندگان کشورهای حاشیه خلیج فارس و برخی مشتریان اروپایی قرار گرفته و می‌تواند چشم‌انداز مناسبی برای صادرات برنج و سایر محصولات کشاورزی استان ایجاد کند.

    • رفع چالش‌های برنج

    بازار برنج شمال کشور و به‌ویژه مازندران که حدود 45 درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می‌کنند در سال‌های اخیر با چالش‌های زیادی به دلیل ورود سودجویان و واردات بی‌ضابطه مواجه شده‌اند. در تمام این سال‌ها فعالان بخش کشاورزی و اقتصاد این حوزه اصرار داشتند که ساز و کاری برای مدیریت بازار برنج در کشور یا استان‌های شمالی ایجاد شود تا دست سودجویان در بخش واردات و واسطه‌ها در نظام توزیع داخلی برنج از اثرگذاری در این بازار کوتاه شود. مقابله با تخلیط برنج نیز از دیگر ضروریاتی است که طی سال‌های اخیر همواره مورد تاکید قرار گرفته است.

    از نگاه سهامداران و سرمایه‌گذاران مرکز بین‌المللی تجارت برنج ایران این چالش‌ها راه حل‌شان فقط عرضه برنج تولید شده در داخل از طریق این مرکز به مصرف‌کنندگان داخلی و خارجی است. هرچند که در این بین انتقادات و به عبارتی پرسش‌هایی نیز وجود دارد که چگونه وقتی کشور ما یکی از واردکنندگان برنج محسوب می‌شود و تولید داخلی برنج کفاف نیاز بازار داخل را نمی‌دهد، می‌توان برای صادرات این محصول برنامه‌ریزی کرد؟

    مدیرعامل مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در گفت‌وگو با همشهری گفت: نگاه این مجموعه صرفا برنامه‌ریزی برای صادرات برنج نیست. ما نیز واقف هستیم که کشورمان به واردات برنج نیاز دارد. بر همین اساس معتقدیم؛ این مجموعه علاوه بر برنامه‌ریزی برای صادرات و ساماندهی بازار داخلی و برندسازی برنج ایرانی، می‌تواند مدیریت واردات برنج و توزیع آن در بازار، مطابق نیاز بازار داخلی را هم انجام دهد.

    «سید اسماعیل یزدان‌پناه» اظهار کرد: کشور ما سالانه به حدود 800 هزار تن برنج وارداتی نیاز دارد که در صورت سپردن امتیاز بخشی از این واردات به مجموعه‌ای مانند مرکز تجارت بین‌المللی برنج ایران، اجازه برخی سودجویی‌ها و دست‌اندازی‌ها به بازار برنج داخلی با اهرم برنج وارداتی و برهم زدن توازن بازار برنج داخلی از سودجویان سلب خواهد شد.

    • امکان صادرات برنج

    این فعال بخش خصوصی برنج معتقد است ایران در شرایط کنونی هم می‌تواند صادرات‌ برنج‌ داشته باشد و برای تحقق این هدف به شرکت در نمایشگاه‌های بیشتری نیاز دارد. وی افزود: حضور در نمایشگاه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای صنعت برنج مازندران اهمیت زیادی دارد. وقتی در نمایشگاه قطر شرکت کردیم آنها تازه فهمیدند که ایران نیز تولیدکننده برنج است. اگر نخواهیم براساس اصول و تجارت روز و بر پایه مشتری‌مداری و کیفی‌سازی عمل کنیم، در بازار رقابت محکوم به شکست می‌شویم. یزدان‌پناه ادامه داد: امروز کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان و حاشیه خزر به برنج ایران تمایل دارند. توجه به این مهم قطعا آورده خوبی برای کشاورزان و کشور خواهد داشت.

    این مسئول با بیان این‌که حل مشکلات بازار برنج و حذف سودجویی‌ها از این بازار با واگذاری مدیریت بازار برنج و حتی واردات این محصول به مجموعه‌های تخصصی و صنفی امکان‌پذیر است، اظهار کرد: تجارب بازرگانان برنج و کشاورزان در برنامه‌ریزی برای مدیریت بازار برنج می‌تواند تاثیر زیادی داشته باشد، اما در حال حاضر این طور به نظر می‌رسد که اثرگذاری واردکنندگان برنج بر تصمیم‌های مرتبط با این حوزه بیشتر است. وی معتقد است؛ با در اختیار گرفتن قسمتی از این واردات، با توجه به زیرساخت‌هایی که برای مدیریت بازار برنج ایجاد شده و استفاده از توان بازرگانان و کشاورزان برنج داخلی، راه سوءاستفاده‌ بسته می‌شود. این هدف زمانی محقق خواهد شد که بازار برنج مدیریتی مستقل داشته باشد و با نگاه تخصصی برای آن برنامه‌ریزی شود.

    • تجمیع واحدهای خرد اقتصاد برنج

    مدیرعامل مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران بیان کرد: یکی دیگر از دستاوردهای این قبیل مراکز، تجمیع واحدهای خرد و قرار دادن آنها زیر یک نام و برند معتبر است. مازندران در حوزه برنج کارگاه‌های کوچک را به شکل خوشه‌های صنعتی در کنار یکدیگر گرد آورده و تا حد زیادی هم موفق بوده است. یزدان‌پناه ادامه داد: یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های بسته‌بندی و سورت نیز در همین مجموعه قرار دارد و 440 واحد به ‌صورت خوشه‌های صنعتی کنار هم جمع شدند و یک مرکز و کانون منسجم در حوزه برنج تشکیل دادند. این کانون یکپارچه در فاز اول مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایجاد شده و مطمئن هستیم در آینده خانه امیدی برای کشاورزان خواهد بود.




درمان ناباروری با تغذیه‌ی سالم


 

  • درمان ناباروری با تغذیه‌ی سالم

    892804

    13 مرداد 1398 - 11:44

    3586 

    روزنامه جام‌جم: «تمام آنچه مردم شنیده‌اند که می‌تواند باعث ایجاد خطر بیماری‌های قلبی و دیابتی شود، همان رفتار‌ها و عادات غذایی هم به‌شدت در ایجاد ناباروری مؤثر است؛ مثلا مصرف روغن‌های هیدروژنه و جامد، مصرف روغن‌های حیوانی و مصرف چربی‌های اشباع به‌ویژه در مردان بسیار مشکل‌ساز است.»

    این گفته‌ها به نقل از دکتر لادن گیاهی، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن‌سینا نشان‌دهنده نقش ثابت‌شده تغذیه در بروز و پیشگیری از ناباروری است.

    در واقع، هر آنچه از عوامل تغذیه‌ای می‌آید و روی قدرت متابولیسم و تنظیم فعالیت‌های سوخت و ساز بدن تأثیر می‌گذارد، ارتباط بسیار مستقیمی با قدرت باروری ما دارد. چراکه تمام هورمون‌هایی که سوخت و ساز بدن ما را تأمین می‌کنند، در یک ضرباهنگ شبانه‌روزی با هورمون‌های جنسی ما در ارتباط هستند.

    با ما همراه باشید تا جزئیات بیشتری از تاثیرات تغذیه بر ناباروری را از زبان دکتر گیاهی بخوانید. اگر می‌خواهید روی قدرت باروری یک زن تأثیر بگذارید، نکات تغذیه‌ای او را در پنج سال اول زندگی و نیز در دوران بلوغش تحت نظر قرار دهید. کودکانی که در دوران بلوغ چاق می‌شوند، معمولا برای درمان باروری، درمان‌های سخت‌تر و مشکلات وزن و کنترل وزن بیشتری هم خواهند داشت.

    درمان ناباروری با تغذیه سالم

    رابطه تغذیه و ناباروری از دوران جنینی

    تغذیه روی باروری، دو ماه قبل از این‌که جنین شکل بگیرد و همچنین روی اسپرم و تخمک افراد اثر مستقیم دارد. این‌که چه نوع چربی‌ای دریافت کنیم و میزان انرژی و عوامل آنتی‌اکسیدان و اکسیدان بر باروری فرد تاثیر می‌گذارد.

    نکته قابل توجه این‌که، نوع تغذیه حتی از یک نسل و دو نسل به نسل بعدی، روی کیفیت باروری زنان مؤثر است. بنابراین، مادر باردار نه‌تن‌ها مسؤول سلامت خودش در باروری است، بلکه در قبال فرزند دختر نیز مسؤول است. رژیم غذایی پدر نیز در بحث باروری بسیار مؤثر است و روی کیفیت شکل‌گیری جنین تا پایان دوران بارداری زن، اثرگذار است.

    اثر معکوس فست‌فود‌ها در باروری

    استفاده از روغن جامد و سرخ کردنی در تهیه غذا و مصرف غذا‌های آماده که نمک زیادی دارند، روی باروری اثر معکوس دارند.

    این موضوع ثابت شده است که غذا‌های آماده و فست‌فودها، روی باروری افراد اثر معکوس دارد؛ زیرا عادت به مصرف این قبیل غذاها، باعث می‌شود میزان مصرف میوه و سبزیجات نیز کاهش یابد.

    نوع روغن‌های دریافتی و اسید‌های چرب در غذا‌هایی که استفاده می‌شود، خیلی مهم است. به طوری که در تهیه غذا نباید از روغن‌های جامد و غذا‌های سرخ شده با ترکیب نمک بالا، استفاده کرد. نکته مهم آن که وضعیت کیفی و کمی تغذیه، از نسلی به نسل دیگر در کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت، اثرگذار است.

    درمان ناباروری با تغذیه سالم

    از اختلالات هورمونی تا تخمک‌گذاری

    ترشح هورمون‌های مرتبط با باروری به طور دقیقی توسط پیام‌هایی که نشان‌دهنده میزان در دسترس مواد مغذی هستند، قرار دارند و هر نوع سوء‌تغذیه بر عملکرد هورمون‌های موثر در تخمک‌گذاری اثر می‌گذارند. گرسنگی‌های طولانی‌مدت و بی‌نظمی در دریافت مواد مغذی به‌شدت در تخمک‌گذاری درست، اختلال ایجاد می‌کند و این وضعیت در بیماران چاقی که مشکل تخمک‌گذاری دارند، شایع است.

    همچنین تغذیه ناسالم می‌تواند تشدید‌کننده اختلالات تخمک‌گذاری باشد. به بیان دیگر، زمانی که سطح دریافت آنتی‌اکسیدان‌ها پایین و دریافت ترکیبات اکسیدان بالاست، شرایط التهابی در بدن تشدید می‌شود و این امر بر قدرت باروری اثر مخربی دارد.

    یک الگوی غذایی درست لازم است

    تغذیه هر یک از زوجین، تاثیر کوتاه مدتی نیز بر کیفیت و کمیت تولید اسپرم و کیفیت تخمک‌گذاری و پذیرش اندومتر (دیواره داخلی رحم) دارد.

    نقش الگوی غذای دریافتی در باروری کاملا اثبات شده است و در واقع الگوی دریافت غذایی بیش از مصرف یا عدم یک نوع ماده غذایی بر کیفیت باروری تأثیر می‌گذارد. منظور از الگوی دریافت غذایی این است که فرم غالب دریافت بر پایه چه نوع کربو هیدرات و پروتئینی است؟ آیا کربوهیدرات‌های ساده فرم غالب دریافتی‌اند یا کربوهیدرات‌های پیچیده؟ آیا پروتئین‌های حیوانی فرم غالب دریافت پروتئین است یا پروتئین گیاهی؟ میزان فیبر دریافتی چگونه است؟ لبنیات چه سهمی از رژیم غذایی را دارد؟ و وضعیت دریافت منابع آنتی‌اکسیدانی چگونه است؟

    در واقع یک یا دو نوع یا حتی ده نوع غذای خاص نیستند که باروری را به تنهایی تقویت یا تضعیف کنند، بلکه الگوی غذای مصرفی و زمان‌بندی دریافت غذای مصرفی در بلند‌مدت و کوتاه‌مدت است که بر قدرت باروری اثر می‌گذارد.

    درمان ناباروری با تغذیه سالم

    چاقی، نازایی می‌آورد

    چاقی و اضافه‌وزن هم در مردان و هم در زنان قدرت باروری طبیعی و همین‌طور نتیجه درمان ناباروری را کاهش می‌دهد. پس اصلاح وزن به نحوی که گرسنگی سلولی برای بدن ایجاد نشود، قبل از باروری و درمان ناباروری بسیار اهمیت دارد. بسیار مشاهده می‌شود افراد با اصلاح سبک دریافت غذایی به طور طبیعی باردار شده‌اند یا در درمان به‌وسیله روش‌های کمک باروری موفقیت بیشتری داشته‌اند، اما اقدام به کاهش وزن در درمان ناباروری باید با دقت زیادی انجام شود.




چه اتفاق‌های وحشتناکی در فلج خواب روی می‌دهند؟


 

  • چه اتفاق‌های وحشتناکی در فلج خواب روی می‌دهند؟

    895853

    23 مرداد 1398 - 09:25

    4675 

    برترین‌ها: تقریبا از هر ده نفر، چهار نفر دچار فلج خواب یا بختک هستند و این عارضه‌ی شایع معمولا اولین بار در سال‌های نوجوانی بروز می‌کند، اما مردان و زنان در هر سنی می‌توانند دچارش شوند. فلج خواب می‌تواند جنبه‌ی ژنتیکی هم داشته باشد. فاکتور‌هایی که سبب فلج خواب می‌شوند شامل موارد زیر می‌باشند:

    • کمبود خواب
    • تغییر الگوی خواب
    • عارضه‌ی روحی مانند استرس یا اختلال دو قطبی
    • به پشت خوابیدن
    • سایر مشکلات خواب مانند نارکولپسی یا گرفتگی‌های شبانه عضلات پا
    • استفاده از برخی از دارو‌ها مانند دارو‌های ADHD
    • مصرف مواد مخدر

    چه اتفاقات وحشتناکی در فلج خواب روی می‌دهند

    شاید جزو افرادی باشید که هنوز ندانید حین فلج خواب چه اتفاقات وحشتناکی می‌تواند روی بدهد:

    نمی‌توانید حرکت کنید

    فلج خواب یا بختک همان طور که از اسمش پیداست، یکی از اختلالات خواب است که اصطلاحا فلج‌تان می‌کند. فرقی نمی‌کند چقدر تلاش کنید دست‌ها یا پاهای‌تان را حرکت دهید یا از جای‌تان بلند شوید، به هر حال بیفایده است. فلج خواب زمانی روی می‌دهد که شما در مرحله‌ی REM خواب‌تان هستید (عمیق‌ترین مرحله‌ی خواب که رویا دیدن در آن زمان روی می‌دهد)، اما بیدار می‌شوید. مرحله‌ی REM خواب مانند هر مرحله‌ی دیگری از خواب مهم است. در فلج خواب در این مرحله است که ارتباط میان جسم و ذهن قطع می‌شود، بنابراین ذهن شما بیدار است، اما بدن‌تان نه و برای همین کاملا فلج است. این حالت واقعا ترسناک است. خوشبختانه این حالت موقتی است و در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه برطرف شده و شما می‌توانید دوباره حرکت کنید.

    احساس می‌کنید نمی‌توانید نفس بکشید

    یکی از چیز‌هایی که فلج خواب را بسیار وحشتناک می‌کند این است که علاوه بر فلج شدن بدن، خیلی از افراد احساس می‌کنند نمی‌توانند نفس بکشند یا در حال خفه شدن هستند. در مغزتان شما همچنان در مرحله‌ی REM خواب‌تان هستید که تنفس در سطحی‌ترین وضعیت خود است، اما از آن طرف شما بیدارید و می‌خواهید واقعا و عمیق نفس بکشید، اما نمی‌توانید. خیلی از بیماران این طور گزارش می‌کنند که احساس می‌کنند کسی به سنگینی روی قفسه سینه‌شان نشسته و نمی‌گذارد هوا وارد ریه‌های‌شان شود. در این مرحله باید آرام بمانید و سعی کنید به خاطر بیاورید که خیلی زود این حالت رفع خواهد شد.

    دچار توهم می‌شوید

    علاوه بر فلج شدن و احساس قطع تنفس که به اندازه‌ی کافی ترسناک است، خیلی از بیماران فلج خواب دچار توهماتی نیز می‌شوند مثلا می‌بینند که مار‌ها و حشرات بزرگ روی تمام بدن‌شان می‌خزند در حالیکه آن‌ها روی تخت دراز کشیده‌اند و هیچ کاری نمی‌توانند بکنند.

    فلج خواب می‌تواند با خستگی و استرس زیاد بروز کند

    یکی از بزرگ‌ترین علت‌های فلج خواب، کسر خواب مخصوصا در اثر جت لگ است. وقتی بعد از خستگی یا استرس زیاد بالاخره به خواب می‌روید، بدن‌تان فورا وارد مرحله‌ای از خواب می‌شود که به شدت به آن نیاز دارید یعنی REM. هر چه زمان بیشتری را در مرحله‌ی REM بگذرانید، احتمال اینکه دچا فلج خواب شوید هم بیشتر می‌شود. استرس و اضطراب می‌توانند احتمال وقوع فلج خواب را بالا ببرند. توقف ناگهانی مصرف دارو‌های ضد افسردگی نیز می‌توانند احتمال فلج خواب را افزایش بدهند.

    تصور می‌کنید کسی در اتاق‌تان است

    چه اتفاقات وحشتناکی در فلج خواب روی می‌دهند

    یکی از شایع‌ترین علامت‌های فلج خواب این است که فرد احساس می‌کند یک غریبه در اتاقش است یا پشت پنجره ایستاده است. ذهن شما بیدار و کاملا گوش به زنگ است بنابراین فورا وارد فاز دفاعی می‌شود که می‌تواند این توهم را ایجاد نماید که کسی در اتاق است. برخی از افراد این غریبه را به صورت یک موجود خبیث، یک روح سرگردان، یک عفریته یا یک خزنده‌ی چندش‌ناک گزارش می‌کنند که به سختی می‌توان چهره‌اش را توصیف کرد، ولی به طور کل او را موجود بد و ترسناکی می‌بینند.

    وقتی خواب آلوده هستید هم ممکن است دچار فلج خواب شوید

    بیشتر افراد تصور می‌کنند فلج خواب در نیمه شب روی می‌دهد، اما برخی از افراد مخصوصا آن‌هایی که دچار ناکولپسی هستند در واقع می‌توانند وقتی که خواب آلوده هستند (حتی در وسط روز) هم این حالت را تجربه کنند. اشخاص دچار نارکولپسی خیلی زود وارد مرحله‌ی REM خواب می‌شوند، برای همین هم دچار فلج خواب می‌شوند.

    ممکن است احساس کنید روح‌تان از بدن‌تان خارج شده

    مطالعه‌ای که روی شایع‌ترین توهمات فلج خواب انجام شد دریافت برخی از افرادی که مبتلا به فلج خواب هستند، حالات عجیب بدنی را تجربه می‌کنند مثلا احساس می‌کنند در هوا معلق‌اند یا پرواز می‌کنند.

    ترس و وحشت زیادی ایجاد می‌کند

    ناگهان از خواب بیدار شدن و عدم توانایی در حرکت دادن بدن یا خوب نفس کشیدن می‌تواند ضربان قلب‌تان را به شدت بالا ببرد و حال بدی به شما بدهد. اما سعی کنید آرام باشید. مهم‌ترین چیزی که باید بدانید این است که این اتفاق برای خیلی‌ها می‌افتد و گذراست. فقط باید کمی صبر کنید تا بدن‌تان به مغزتان برسد و با آن هماهنگ شود.

    اگر در جای جدیدی بخوابید هم ممکن است دچار فلج خواب شوید

    به خواب رفتن در یک مکان جدید یا عجیب می‌تواند برای هر کسی آشفته کننده باشد، اما برای افرادی که دچار فلج خواب هستند می‌تواند علت بروز یک اپیزود از این عارضه باشد. وقتی در جای جدیدی می‌خوابید ذهن‌تان کمی گوش به زنگ‌تر است، چه شما بخواهید و بفهمید و چه نه؛ بنابراین وقتی بیدار می‌شوید و ذهن‌تان درمی‌یابد که نمی‌توانید بدن‌تان را حرکت بدهید و ضمنا در مکان جدیدی هم هستید، وارد فاز استرس می‌شود و کاری می‌کند فکر کنید چیز‌هایی می‌بینید که می‌خواهند به شما آسیب بزنند.

    خارج شدن از فلج خواب می‌تواند سخت باشد

    چه اتفاقات وحشتناکی در فلج خواب روی می‌دهند

    برخی از افراد می‌گویند تمرکز کردن روی تلاش برای حرکت دادن انگشت پا یا جیغ زدن می‌تواند کمک‌شان کند از حالت فلج خواب خارج شوند. اگر روشی پیدا کردید که برای شما موثر است، همان را در پیش بگیرید، اما معمولا بهترین کار این است که صبر کنید تا خودش برطرف شود.

    فلج خواب چگونه درمان می‌شود؟

    بیشتر افراد نیاز به درمان فلج خواب ندارند. درمان هر گونه عارضه‌ی اولیه مانند نارکولپسی می‌تواند به رفع فلج خواب نیز کمک کند. این درمان‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

    • بهبود عادات خواب، مثلا حتما هر شب 6 تا 8 ساعت بخوابید.
    • استفاده از دارو‌های ضد افسردگی در صورت تجویز پزشک برای کمک به تنظیم سیکل خواب.
    • درمان هر گونه عارضه‌ی روحی و روانی که می‌تواند سبب فلج خواب شود.
    • درمان اختلالات خواب مانند نارکولپسی یا گرفتگی عضلات پا.

    منبع:rd