سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سرمه بهتر است یا خط چشم؟


 

  • سرمه بهتر است یا خط چشم؟

    سرمه بهتر است یا خط چشم؟«تابناک باتو» در زمان‌های قدیم از وسایل و لوازم مختلفی برای آرایش استفاده میشود که این روز‌ها جای خود را به لوازم ارایشی مدرن داده است. یکی از مهم‌ترین لوازم‌های آرایش خط چشم است که البته در کنار سرمه به عنوان آرایش چشم استفاده می‌شود. فرق سرمه با خط چشم را در اینجا ببینید.سرمه بهتر است یا خط چشم؟

     

    این روز‌ها کمتر خانمی است که سرمه را به خط چشم ترجیح دهد، اما شاید برای یک‌بار هم که شده، دست به سرمه برده و چشم‌هایش را با این دوده سیاه، گیرا و جذاب کرده باشد. این روز‌ها سرمه‌دان‌ها معمولا به ارث می‌رسند و این وسایل سنتی در بساط آرایشی دختران جوان به ندرت دیده می‌شود. البته باور‌های قدیمی در مورد خواص این ماده آرایشی فراوان است. از نظر طب سنتی، سرمه طبعی سرد و خشک دارد و پیش از این استفاده دارویی هم داشته است.

    بعضی می‌گویند این ماده باعث افزایش سوی چشم می‌شود و از دوران کودکی، چشمان دختران را سرمه می‌کشند تا مژه‌های‌شان تقویت و زیبایی چشم‌های‌شان دوچندان شود. آیا این موضوع واقعیت علمی دارد؟ فرق سرمه‌های قدیمی با سرمه‌های امروزی چیست؟ دکتر علیرضا عباسیان، متخصص طب سنتی ما را در این رابطه راهنمایی می‌کند.

    از سرمه هسته خرما تا سرمه مغز قلم‌گاو…

    تا به حال اسم سرمه مغز گاو را شنیده‌اید؟ این سرمه حیوانی را با استفاده از مغز استخوان قلم گاو تهیه می‌کنند. دکتر عباسیان، متخصص طب سنتی انواع دیگری از سرمه را هم معرفی می‌کند که در گذشته رواج بیشتری داشته است؛ مثل ابریشم تجزیه شده، مردار سنگ تجزیه شده، هسته خرما و نارگیل. اما نوع دیگری از انواع سرمه وجود دارد که این روز‌ها رایج‌تر از انواع دیگر است.
    آشنایی با فرق سرمه با خط چشم

    سرمه بادام شیرین و فندق که بسیاری از مردم با استفاده از یک نعلبکی و اجاقی با دو پاره آجر به‌راحتی آن را در خانه درست می‌کنند. ضمن آنکه می‌توان این دوده به دست آمده را با روغن نارگیل یا بادام مخلوط کرد تا هم استفاده از آن راحت‌تر شده و هم بر خواص آن افزوده شود. حتی در منابع طب سنتی آمده که از گرد برگ زیتون به صورت سرمه برای درمان آب مروارید هم استفاده می‌کردند. البته این روز‌ها بسیاری از برند‌های معتبر اقدام به تولید صنعتی سرمه‌های مدادی‌شکل کرده‌اند که این وسیله، سهولت کاربرد دارد.

    سرمه بهتر است یا خط چشم؟
    خواص درمانی سرمه‌های قدیمی

    سرمه‌های قدیمی خواص بیشتری داشتند. جالب است بدانید بسیاری از آن‌ها نه فقط برای زیبایی که برای رفع یک مشکل یا بیماری مورد استفاده قرار گرفته و در منابع طب سنتی هم روی این موضوع تاکید فراوان شده است. کسانی که اشک ریزش مداوم داشتند، سرمه ابریشم تجزیه شده به چشم می‌کشیدند تا این مشکل برطرف شود. سرمه مردار سنگ برای ورم‌ها و التهابات چشمی و حتی تقویت بینایی مورد استفاده قرار می‌گرفت یا کسانی که مژه‌های کم‌پشت و نازکی داشتند، سرمه هسته خرما به چشم می‌کشیدند تا باعث رویش بیشتر شود.

    علاوه بر این سرمه به عنوان یک داروی گیاهی مورد استفاده قرار می‌گرفت. هیچ می‌دانستید سرمه باعث بند آمدن خون یا حتی علاج برخی از زخم‌های پوستی و مخاطی مورد استفاده قرار می‌گرفت؟ جالب است بدانید در گذشته سرمه برای رفع انگل‌های پوستی مثل شپش هم کاربرد داشت.
    طب سنتی درباره سرمه چه می‌گوید؟

    دکتر عباسیان، متخصص طب سنتی استفاده مداوم از سرمه را توصیه نمی‌کند و حتی در بسیاری از قسمت‌ها نیاز به بررسی و تحقیق مجدد در خصوص سرمه را ضروری می‌داند، اما به هر صورت کشیدن سرمه از نظر طب سنتی نه‌تن‌ها ایرادی ندارد بلکه سودمند هم هست، اما برای این موضوع شرطی وجود دارد. باید در نظر داشت در روند تولید و ساخت آن به فرمولاسیون و ترکیباتش دقت کافی به خرج رود. این روز‌ها ترکیباتی که برخی افراد سودجو یا کارخانجات غیرمعتبر در سرمه به کار می‌برند استاندارد نیست و باعث آسیب چشم می‌شود.

    فرق سرمه با خط چشم

    به همین دلیل باید نسبت به سلامت اجزا و استاندارد بودن تکنیک‌های ساخت کسب اطمینان کرد ضمن اینکه این ماده به هیچ‌وجه نباید به صورت نساییده به کار رود. سرمه باید حالت گرد و پودر ریز داشته باشد که ضرری همراه نداشته باشد. دکتر عباسیان در مورد مخلوط سرمه با مواد دیگر هم گفت: در گذشته چربی گوسفند را می‌سوزاندند و آن را با سرمه مخلوط می‌کردند و سرب را به تنهایی مورد استفاده قرار نمی‌دادند.

    سرمه در شهر‌های مختلف

    در قدیم در شهر‌هایی که دارای معادن زیرزمینی مثل مس و زغال‌سنگ بودند، ساخت این ماده طبی- آرایشی بیشتر رواج داشت و جالب است بدانید به گفته دکتر عباسیان، علاوه بر سرمه سیاه، سرمه‌های سفید و سرخ هم موجود بوده است؛ مثلا در شهر کرمان و در منطقه خراسان شمالی، ساخت سرمه بیشتر از دیگر شهر‌ها رواج داشت. البته ناگفته نماند که سرمه اصفهان هم دارای شهرت فراوانی است.

    این سرمه را با استفاده از نوع خاصی از سنگ به نام اثمد درست می‌کنند و خواص بسیار زیادی از جمله تقویت بینایی و رفع التهاب و پف چشم دارد. در شهر یزد هم رسم جالبی وجود داشت که پیش از استفاده از سرمه، نوک میله را در گلاب فرومی‌بردند و بعد در گرد سرمه زده و در چشم می‌کشیدند.
    متخصصان چشم درباره سرمه چه می‌گویند؟

    دکتر محمد میرآفتاب، متخصص چشم درخصوص استفاده از این ماده برای چشم به سیب سبز گفت: «ما استفاده از این ماده را به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنیم. حتی امکان دارد سرب موجود در این ماده به مرور زمان در بدن جذب شود و مشکلات دیگری به وجود بیاورد.» از نظر دکتر میرآفتاب این ماده صرفا جنبه زیبایی و آرایشی دارد و خواص خاصی برای تقویت بینایی یا رویش مو ندارد.

    باید این موضوع را در نظر داشت که شاید به دلیل ماندگاری بیشتر این ماده اطراف چشم و لابه‌لای مژه‌ها، این تصور درخصوص رویاندن مژه و ابرو به وجود می‌آید ضمن آنکه باید توجه داشته باشید که اگر چشمان حساسی دارید، بهتر است از سرمه استفاده نکنید، چون احتمال دارد که فلز سرب موجود در سرمه باعث تحریک یا حساسیت چشمی برای‌تان شود ضمن آنکه باید در نظر داشت سرمه‌هایی که بدون مجوز یا طی فرآیند‌های غیر استاندارد تولید می‌شوند، امکان دارد میکروب و آلودگی همراه داشته باشند.

    روایت‌های بسیاری در دین ما نسبت به استفاده از سرمه آمده است و بر وجه درمانی این ماده تاکید فراوان شده است، اما امروزه جای مواد طبیعی را ترکیبات شیمیایی گرفته است و حتی درخصوص وجه آرایشی و زیبایی آن هم، بسیاری از متخصصان آرایشی می‌گویند کشیدن سرمه داخل چشم، باعث کوچک نشان دادن چشم شما می‌شود.

    این کار نه‌تن‌ها بر زیبایی شما نمی‌افزاید بلکه چشم شما را از آن اندازه‌ای که هست هم کوچک‌تر و ریزتر نشان می‌دهد. البته باید در نظر داشته باشید که این موضوع به نوع آرایش شما هم بستگی دارد. در صورتی که آرایش چشم شما حرفه‌ای و اصولی انجام شود این کار می‌تواند بر گیرایی و جذابیت چشم شما اضافه کند به شرط آنکه از سایه‌های محو زیر چشم بهره ببرید یا از خط باریکی در زیر چشم و محل رویش مژه‌ها استفاده کنید. در نظر داشته باشید که هم متخصصان طب سنتی و هم پزشک‌های متخصص چشم، نسبت به استفاده از سرمه در طولانی‌مدت هشدار می‌دهند.
    معایب و مزایای استفاده از خط چشم ماژیکی

    خط چشم‌های ماژیکی هم مانند دیگر خط چشم ها، دارای معایب و مزایایی است که انتخاب ما را برای خرید یک خط چشم راحتتر می‌کند. از مهمترین مزایای خط چشم ماژیکی می‌توان به استفاده راحت و آسان، ماندگاری بالا، و متناسب با هر نوع آرایش اشاره کرد. از جمله معایب خط چشم ژله‌ای می‌توان گفت که پاک کنندگی آن بسیار مشکل بوده و بعلت پایین بودن غلظت آن، باید از چند لایه بر روی پلک‌ها استفاده نمود.

    نکته مهم: بجای استفاده از خط چشم، می‌توان از سایه چشم به همراه یک قلموی نوک تیز استفاده نمود؛ و یکی از مزایای استفاده از سایه چشم، استفاده آسان و تنوع رنگی آن است و از معایب آن می‌توان به نداشتن ماندگاری بر روی چشم اشاره نمود.

    مجله سیب سبز ـ. تن رو




شرکت‌های دانش‌بنیان با چالش‌های زیادی روبرو هستند


 

  • شرکت‌های دانش‌بنیان با چالش‌های زیادی روبرو هستند

    به گزارش ایسنا، محمدعلی ناصری در جلسه بازنگری سند توسعه اشتغال استان با محوریت شرکت‌ها و اقتصادهای دانش بنیان، اظهار کرد: پارک علم و فناوری خراسان جنوبی به لحاظ داشتن شرکت‌ها نسبت به جمعیت و اقتصاد استان از وضعیت خوبی برخوردار است.

    وی بیان کرد: پارک علم و فناوری به راحتی می‌تواند تعداد شرکت‌های خود را به 500 شرکت برساند و شغل‌های بسیاری را تولید کند، اما متاسفانه در این زمینه با چالش‌هایی روبرو است.

    رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با بیان اینکه از جمله این چالش‌ها بحث صدور مجوزها است که مقررات دست و پاگیری دارد، تصریح کرد: چالش دیگری که وجود دارد در رابطه با زیرساخت‌های پارک علم و فناوری است که برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان بسیار ضعیف است.

    ناصری گفت: در شهرستان بیرجند 160 شرکت دانش بنیان در حال فعالیت هستند که 50 شرکت در پارک علم و فناوری مستقرند.

    وی بیان کرد: در حال حاضر هفت شرکت دانش بنیان در شهرستان قاین، سه شرکت طبس و دو شرکت در فردوس مشغول فعالیت هستند، اما متاسفانه به علت فضای محدودی که در پارک علم و فناوری وجود دارد، برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان دچار مشکل هستیم.

    رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی ادامه داد: تمام حمایت‌های قانونی از شرکت‌های دانش بنیان منوط به تامین زیرساخت‌ها است و اگر شرکت‌ها در پارک استقرار نداشته باشند، تسهیلات در اختیار آن‌ها قرار نمی‌گیرد.

    ناصری خواستار تامین مکان برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان توسط دستگاه‌های اجرایی شد و خاطرنشان کرد: در این صورت این شرکت‌ها خواهند توانست از تسهیلات برخوردار شوند.




آیفون سال 2021 | سنسور اثر انگشت در زیر نمایشگر


 

  • آیفون سال 2021 | سنسور اثر انگشت در زیر نمایشگر

    امروز Ming-Chi Kuo که تحلیلگر مسائل مربوط به اپل است، اعلام کرده که اپل می‌خواهد در آیفون سال 2021 از سنسور انگشت در زیر نمایشگر استفاده کند و به این ترتیب، شاهد بازگشت Touch ID به آیفون خواهیم بود. آنطور که 9To5Mac نوشته، Ming-Chi Kuo گفته که این Touch ID در کنار Face ID در این آیفون وجود خواهد داشت تا کاربر بتواند هر کدام از این تکنولوژی‌ها را که می‌خواهد، استفاده کند.

    در حال حاضر، بیش از یک سال می‌شود که گوشی‌های مختلفی را مشاهده کرده‌ایم که دارای سنسور اثر انگشت در زیر نمایشگر هستند و اولین گوشی در این زمینه نیز، گوشی ویوو X20 Plus UD بود. اگرچه تا به حال چنین تکنولوژی را در آیفون ندیده‌ایم اما گفته می‌شود که اپل از سال 2017 در حال کار روی این تکنولوژی بوده تا بتواند سنسور اثر انگشت خاص خود را برای آیفون آماده کند.

    جدا از استفاده از این نوع سنسور اثر انگشت در آیفون 2021، مینگ‌چی کو پیش‌بینی کرده که اپل می‌تواند از این سنسور اثر انگشت در اپل واچ هم استفاده کند. البته او نگفته که اپل قصد دارد چنین سنسوری را در اپل واچ‌های آینده استفاده کند و صرفا حدس زده که چنین چیزی ممکن است. اپل واچ در حال حاضر جزو معدود محصولات اپل است که تنها از رمزهای چهار پینی برای باز شدن قفل استفاده می‌کند و هیچ راهکار بایومتریکی برای این کار ندارد.

    استفاده از Touch ID و Face ID به صورت همزمان، می‌تواند از نظر امنیتی فوق العاده باشد. یعنی اگر قرار باشد برای باز کردن قفل گوشی خود، لازم باشد همزمان از هر دو راهکار استفاده کنید، امنیت دستگاه شما بالاتر می‌رود. درواقع در چنین حالتی، یک هکر اگر بخواهد قفل گوشی شما را باز کند، هم باید نمونه‌ای سه بعدی و بدون نقص از چهره شما داشته باشد و هم نمونه‌ای دقیق از اثر انگشت شما!

    در آن زمانی که Touch ID برای اولین بار معرفی شد، هکرها توانستند در 24 ساعت با استفاده از یک نمونه ساختگی اثر انگشت، قفل آیفون را باز کنند اما حالا اگر قرار باشد هم از Touch ID عبور کنند و هم از Face ID، کار برایشان بسیار سخت‌تر خواهد شد.




آیا جت‌ جنگی آمریکایی اف 35 واقعا رادارگریز است؟


 

  • آیا جت‌ جنگی آمریکایی اف 35 واقعا رادارگریز است؟

    کارشناسان شرکت تسلیحاتی هنسولت Hensoldt آلمان موفق شدند هواپیمای F-35A را که از آمریکا به طرف برلین پرواز کرده بود چندین بار ردیابی کنند.

    هواپیمای یاده شده لاکهید مارتین اِف-35 لایتنینگ 2 است و مسافت 9 هزار کیلومتری از آریزونای آمریکا تا برلین را در 11 ساعت و 24 دقیقه بدون توقف طی کرده و 9 بار در آسمان سوخت‌گیری کرده است.

    اف-35 برخلاف تصوری که می‌رفت رادارگریز نبوده است، زیرا شرکت آلمانی هنسولت که در زمینه سیستم راداری متخصص است موفق شده این هواپیما را صدها کیلومتر تعقیب و ردگیری کند.

    سازندگان هواپیمای اف-35 قصد داشتند در نمایشگاه بین‌المللی تخصصی هوا-فضا در برلین، پایتخت آلمان، دو هواپیمای اف -35 را معرفی کنند. اما هیچ یک از دو هواپیما در برنامه پروازهای نمایشگاه بین‌المللی برلین شرکت نکرده‌ و فقط در گوشه‌ای از نمایشگاه خاک می‌خورده‌اند. علت آن را کسی تابحال توضیح نداده است اما در نمایشگاه شایعه‌ای پخش شده بود که دلیلش می‌تواند کشف راز رادارگریز بودن آن توسط تکنسین‌های شرکت تسلیحاتی آلمانی هنسولت باشد.

    بر اساس گزارش مجله آمریکایی Defense News شرکت هنسولت با سیستم راداری منفعل Twinvis خود موفق به ردیابی جت‌های اف -35 شد. مسئولین این شرکت در گفت‌وگو با اشپیگل آنلاین هم ردیابی اف-35 را تأیید کردند.

    طبق گزارش مجله آمریکایی دیفنس نیوز کارشناسان هنسولت مزرعه‌ای را در نزدیکی نمایشگاه بین‌المللی برلین اجاره کردند و پرواز اف-35 را زیر نظر گرفتند. سامانه راداری که توسط کارشناسان این شرکت در یک وسیله نقلیه قرار گرفته بود، توانست هواپیمای اف-35 را در مجموع طی مسافتی150 کیلومتری در آسمان ردیابی کند. به نوشته این مجله آمریکایی هواپیماهای اف-35 به دلیل شکل خاص و ساختار سطح آن باید نامرئی و رادارگریز باشند اما چنین نبوده است.

    پروژه ساخت اف-35 پرهزینه‌ترین پروژه در نوع خود در تاریخ نظامی جهان است. هزینه نهایی این پروژه حدود هزار و 500 میلیارد دلار برآورد شده است.

    ترکیه قصد داشت حدود 100 فروند جنگنده اف-35 سفارش دهد. شرکت‌های تسلیحاتی ترکیه حتی قرار بود با ساخت حدود 900 قطعه برای این جنگنده، در روند تولید آن مشارکت کنند. ولی آمریکا ترکیه را به دلیل خرید سامانه پدافند ضد موشکی اس-400 روسیه از برنامه تولید و استفاده از جنگنده‌های اف-35 ایالات متحده کنار گذاشت. ترکیه و آمریکا هر دو عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند. دویچه وله




آشنایی با مصادیق تخلفات پژوهشی و سرقت علمی


 

  • آشنایی با مصادیق تخلفات پژوهشی و سرقت علمی

    12 حوزه اصلی مصادیق تخلفات پژوهشی که برای اولین بار از سوی محمد فرهادی وزیر وقت علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزشی پژوهشی کشور ابلاغ شد شامل سوء رفتارهای پژوهشی، عدم تعهد و مسئولیت نسبت به ذینفعان، عدم رعایت حقوقی آزمودنی‌ها، جعل داده‌ها، تحریف داده‌ها، سرقت علمی، اجاره علمی، عدم رعایت حقوق مالکیت معنوی و مسئولیت پژوهش انجام شده، انتشار مجدد، همپوشانی اطلاعات، خرید و فروش آثار پژوهشی و جعل هویت است که 57 مصداق تعیین شده در ذیل این حوزه‌های اصلی، در ادامه مرور می‌شود.

    • مصادیق سوء رفتارهای پژوهشی

    1) عدم داشتن دانش تخصصی و صلاحیت علمی در موضوع مورد پژوهش.
    2) عدم مراعات صداقت در ارائه گزارش کارهای علمی خود برای کسب امتیازات علمی و اداری و ترفیع و ارتقا.
    3) جانبداری در فرآیند انجام پژوهش با دخالت دادن پیش فرض‌ها و تمایلات خود، دیگران یا مؤسسه سفارش‌دهنده پژوهش.
    4) عدم ارائه نتایج واقعی پژوهش به دلیل ترس و تأثیر فشارها و جهت‌گیری‌های سوء پیرامون پژوهشگر.
    5) عدم پایبندی به عنصر زمان (موعد مقرر) در انتشار نتایج پژوهش (امتناع از انتشار نتایج بدست آمده پژوهش در بازه زمانی معین، به دلیل منافع سودجویانه از روی عمد یا به طور سهوی).
    * فقط به دلایل امنیتی می‌توان انتشار نتایج پژوهشی را به زمان دیگری موکول کرد.
    6) ابهام و عدم دقت در تدوین گزارش پژوهش با روشن و شفاف نبودن مرز بین دست‌آوردهای علمی پژوهشگر و یافته‌های گرفته شده از کار دیگران.
    7) بازنویسی گفته‌های دیگران، بازی با الفاظ، زیاده‌نویسی، کلی‌گویی، جزم‌اندیشی و مصرف‌گرایی.
    8) تعصب، حسادت، کینه و خشم، غرض‌ورزی عاطفی، توهین و حسادت، تحقیر و استخفاف دیگران، حرمت‌شکنی، بزرگ‌نمایی خود و موضوع، انفعال در نگره‌ها و باورها به دلیل دگرباوری، فریب، آزار و اذیت، بهره‌برداری ناپسند از واژه‌ها و افراد.
    9) استفاده و استناد به منابع مشکوک و فاقد اعتبار علمی (مجله، سایت حامی مقاله و نویسنده مقاله).
    10) عدم رعایت منافع ملی در کلیه مراحل انجام پژوهش.
    11)  استفاده خلاف واقعیت از عناوینی مانند دکتر، کارشناس ارشد، استاد، دانشیار، استادیار و .... در آثار پژوهشی.
    12) هر گونه حذف و تغییر در نشانی اصلی نویسنده یا نویسندگان مقالات علمی.
    13) عدم استفاده از واژه‌های متناسب با کار انجام شده نظیر ترجمه، تألیف، تصنیف، تحقیق.

    • مصادیق عدم تعهد و مسئولیت نسبت به ذینفعان

    14) عدم رعایت منافع ذینفعان در تمام مراحل پژوهش.
    15) انتصاب غیرواقعی پژوهش به افراد فاقد هویت واقعی و فرد یا افرادی که هیچ نقشی در پژوهش ندارند و حذف مؤلف حقیقی (فرد یا افرادی که نقش به سزایی در جنبه‌های علمی پژوهش داشته‌اند) از فهرست نویسندگان.
    * در تمامی کارهای نوشتاری مشارکتی، باید نام کلیه کسانی که در انجام پژوهش، جمع‌آوری داده‌ها و نظیر آن مشارکت علمی داشته‌اند به عنوان مؤلف ذکر شود. در صورت عدم رضایت آن، یک یا چند مؤلف مجاز به استفاده از داده‌های آنها نمی‌باشند.
    16) عدم رعایت ترتیب درج اسامی بر اساس سهم هر یک از نویسندگان در نگارش پژوهش و مشارکت خلاقانه آنها.
    17) سوء استفاده از منابع مالی تخصیص داده شده جهت انجام پژوهش.
    18) کتمان نتایج خاصی از تحقیق در ازای دریافت وجوهی از متولیان تحقیق با تهیه گزارش‌های چندگانه که موجب مخدوش شدن نتایج تحقیق و سردرگمی خوانندگان شود.
    19) عدم اظهار اطلاعات مربوط به بودجه، افراد و یا مؤسسات حمایت‌کننده و مرتبط با پژوهش و یا اظهارات غیرواقعی در این ارتباط.
    20) عدم اعلان نام مرکزی که پژوهش در آنجا انجام شده.
    21) تهیه و ارسال مقاله با ذکر نام همکاران و بدون اطلاع قبلی آنها از محتوای مقاله و محل ارسال آن.

    • مصادیق عدم رعایت حقوق آزمودنی‌ها

    22) عدم معرفی مناسب پژوهشگر به آزمودنی‌ها (testers) و ارائه اطلاعات نادرست درباره خود به آنها.
    23) عدم روشنگری آغازین در خصوص پژوهش (نوع پرسش‌های پژوهش، درجه حساسیت این پرسش‌ها و تأثیرهای احتمالی پژوهش بر آنها) به آزمودنی‌ها.
    24) اجبار آزمودنی‌ها جهت مشارکت در پژوهش.
    25) عدم رعایت حریم خصوصی آزمودنی‌ها.
    26) استفاده و کاربرد اطلاعات مربوط به آزمودنی‌ها در شرایط خارج از هدف‌های پژوهشی و با برای مقاصد شخصی.
    27) عدم رعایت رازداری و ناشناخته ماندن آزمودنی‌ها در پژوهش (افشای هویت).
    28) افشای عناوین و نتایج فعالیت‌های پژوهشی که جنبه محرمانه دارند.
    29) انتشار اسرار و اطلاعات اشخاص یا نهادها، بدون اطلاع و مجوز صاحبان حق.
    31) عدم رعایت سلامت، ایمنی، ضوابط و استانداردهای لازم جهت حفاظت و آسایش آزمودنی‌های (انسان، حیوان، گیاه، اشیاء، اسناد و مدارک، آثار باستانی و محلی) در حین پژوهش به بهانه پیشرفت علم و منافع جامعه

    • مصادیق جعل داده‌ها

    31) ساخت، ثبت و انتشار داده‌ها یا نتایج یک پژوهش یا محصول علمی به صورتی که تمام یا بخشی از داده‌ها یا نتایج مذکور اصلاً وجود نداشته یا غیرواقعی باشد. مانند: 

    ارائه نتیجه‌های ساختگی به عنوان نتیجه‌های آزمایش یا خروجی دستگاه‌های اندازه‌گیری یا نرم‌افزار.

    جابه‌جا کردن نتیجه‌های یک بررسی با نتیجه‌های بررسی دیگر.

    ساختن داده‌های غیر واقعی و یا دادن گزارش غیر واقعی یا ثبت غیر واقعی از آنچه روی نداده است.

    ارائه اطلاعات ساختگی که در واقع هیچ اقدامی برای گردآوری آنها نشده است.

    داده‌سازی و یا استفاده از داده‌های مشابه جوامع تحقیقاتی دیگر.

    • مصادیق تحریف داده‌ها

    32) دستکاری یا حذف عمدی کامل یا بخشی از داده‌ها، مراحل، روش‌ها، تجهیزات و مواد مورد استفاده در مطالعه و پژوهش به صورتی که با داده یا یافته‌های واقعی متفاوت باشد. مانند: 

    ارائه مراحل آزمایشگاهی یا فرآیندهای غیرواقعی تحلیل، برای رسیدن به نتیجه‌هایی که در مقاله داده شده است. 

    دستکاری نتیجه‌های به دست آمده از شبیه‌سازی یا آزمایش‌های تجربی. 

    حذف بخشی از داده‌ها، نتیجه‌های آزمایشگاهی، یا بخشی از تحلیل‌های نظری که ارائه آنها، نتیجه‌های به دست آمده را مورد تردید قرار می‌دهد. 

    استفاده از نرم افزارهای مختلف برای ایجاد تغییرهای غیرواقعی مورد نظر در شکل ها یا نمودارها.

    دستکاری شرایط آزمایشگاه برای رسیدن به نتیجه‌های دلخواه.

    خوش رنگ و آب جلوه دادن یا بزرگ‌نمایی امور کوچک با هدف پنهان کردن واقعیات بزرگتر.

    دست بردن در داده‌ها، حذف، تعدیل و با اضافه کردن به داده‌ها به نحوی که آنچه ارائه می‌شود کاری نو بنماید و با نظریه‌ای خاص با اینکار درست جلوه کند.

    دستکاری کردن عمدی در دستگاه‌ها و روند تحقیق و آزمایش به نحوی که نظریه‌ای خاص درست یا غلط جلوه کند.

    بیان ادعا یا پدیده‌ای که واقعی نباشد.

    • مصادیق سرقت علمی

    33) کپی‌برداری کامل یا بخشی از یافته‌های پژوهشی یا محصولات علمی بدون استناد و ارجاع مناسب به صاحب اثر، شامل:

    اقتباس نزدیک افکار و الفاظ نویسنده دیگر.

    تناظر یک به یک در بیان اندیشه‌ها و شباهت‌های ساختاری در نوشتار.

    انتساب ایده‌ها، نظریات، فرآیندها، نتیجه‌ها یا کلمه‌های دیگران به خود، بدون ارجاع مناسب و با نیت ارائه بعنوان کار خویش.

    استفاده کردن از نظریات یا کارکرد افراد دیگر و ارائه آن بعنوان کار خود بدون ذکر نام و یا دادن اعتبار به آنها.

    استفاده یا تقلید از زبان، فکر و یا نوشته نویسنده دیگر و ارائه آن بنام خویش.

    استفاده از کار شخص دیگر به شکل کلمات، فرآورده‌ها و یا نظریات برای نفع شخصی، بدون ارجاع به کار اولیه.

    ترجمه کل یا بخشی از آثار دیگران بدون کسب اجازه از مبادی ذی‌ربط، و معرفی آن به عنوان یک پژوهش اصیل علمی.

    برداشتن اصل یک مقاله و ثبت آن به نام خود در محل دیگر مانند ترجمه یک مقاله ISI و چاپ آن در مجلات علمی داخلی.

    ارائه مقاله چاپ شده دیگران در سمینارهای داخل یا خارج کشور.

    استفاده کامل یا بخشی از مقالات، پایان‌نامه و کتب چاپ شده دیگران بدون ارجاع به نویسندگان مقاله، پایان‌نامه، کتب یا اثر.

    کپی‌برداری غیرقانونی از نتایج پایان‌نامه دیگران.

    عدم رعایت کلیه موازین اخلاقی مرتبط با منابع و آثار چاپی در هنگام استفاده از منابع و آثار الکترونیکی.

    عدم رعایت ارجاع‌دهی طبق سنت‌های ای پی ای یا شیکاگو و سایر نظام‌های ارجاع‌دهی مرسوم.

    کپی‌برداری یا ترجمه مستقیم اغلب، شامل استفاده یک پارگراف یا بیشتر، از منبع اصلی به شکل "کلمه به کلمه" یا "جمله به جمله" (بدون پاورقی) می‌باشد.

    کپی‌برداری غیرقانونی از نتایج مقالات: استفاده از اصل جمله و آوردن آن در مقاله دیگر، بدون ارجاع به متن اصلی و اجازه کتبی از مالک معنوی آن در صورت استفاده از شکل‌ها، نمودارها، جداول، منحنی، عکس، روش‌های انجام یک فرآیند، پرسشنامه تدوین شده و هر چیز دیگری که مستقیماً توسط مؤلف حاصل نشده باشد.

    کپی نمودن جملات "کلمه به کلمه" با مونتاژ نمودن پاراگراف‌ها "جمله به جمله" از منابع گوناگون، علیرغم اشاره به مأخذ آنها در انتهای هر جمله با پاراگراف.

    تبصره: بیان مستقیم از منبع دیگر با ذکر مرجع صرفا داخل گیومه بلامانع است.

    کپی‌برداری از ساختار با الگوریتم نوشتاری دیگران، به عبارت دیگر، دنبال کردن الگوی چهارچوب نوشتاری دیگران، به همان فرم.

    توضیح: منظور از ساختار یا الگوریتم نوشتار، متدلوژی پژوهش در فرمت تئوری یا روش انجام آزمایش تحقیقاتی است. به عبارت دیگر زمانی می‌توان از روش تحقیق تئوری با آزمایشگاهی دیگران استفاده نمود که به روشنی بیان شود که روش
    برگرفته از کدام منبع یا مرجع است.

    • مصادیق اجاره علمی

    34 ) منظور این است که پژوهشگری به جای آنکه خود به انجام پژوهش بپردازد، افرادی را برای این منظور به کار گیرد و خودش در فعالیت پژوهشی چندان تلاش نکند، سپس، بعد از تحویل کار با دخل و تصرف اندکی در پژوهش صورت گرفته، آن را به نام خود منتشر نماید.

    • مصادیق عدم رعایت حقوق مالکیت معنوی و مسئولیت پژوهش انجام شده

    35) چاپ مقاله توسط دانشجو (پس از فارغ‌التحصیلی) بطوری که استادان راهنما و با همکاری فعالیت علمی از مفاد آن مطلع نباشند.
    36) نپذیرفتن مسئولیت محتوای مقاله (صحت مطالب مندرج در مقاله)، توسط نویسندگان آن.
    37) عدم پذیرش مسئولیت گروه پژوهشی و صحت کل پژوهش توسط نویسنده مسئول.
    38) عدم سپاسگزاری از افراد حقیقی و حقوقی مشارکت‌کننده در پژوهش، در بخش سپاسگزاری که نویسنده یا نویسندگان بر اساس مستندات، ملزم به ذکر نام آنها بوده‌اند.
    39) انتساب غیرواقعی پژوهش به مؤسسه‌ای که نقشی در اصل پژوهش مربوطه یا در فعالیت حرفه‌ای فرد نویسنده نداشته است.
    41) عدم رعایت ترتیب درج اسامی در مقالات مستخرج از پایان‌نامه به ترتیب، اسم دانشجو، استادان راهنما و استادان مشاور.
    41) عدم پاسخگویی استاد راهنما نسبت به محتوای پایان‌نامه (درستی/ نادرستی) به عنوان شخص مسئول.
    42) اضافه نمودن اسم افراد در مقاله جهت ارتقای اعتبار مقاله بدون اطلاع آنها.
    43) دادن اطلاعات پایان‌نامه دانشجوی در حال دفاع یا فارغ‌التحصیل توسط استادان راهنما یا مشاور، به دیگران و چاپ آن در قالب مقاله حتی در صورت ذکر نام دانشجو یا انتشار آن بصورت پایان‌نامه افراد دیگر.
    44) مصادره یا سوء استفاده از ایده‌ها یا اطلاعات یک اثر تحت داوری توسط سردبیران و داوران این آثار که برای مجلات، کنفرانس‌ها و .... ارسال شده است.
    45) انتشار نتایج طرح‌های پژوهشی، پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها توسط دانشجویان و اعضای هیأت علمی در قالب کتاب، مقاله و ..... بدون هماهنگی و اخذ مجوز از معاونت پژوهشی دانشگاه به عنوان مالک حقوق مادی و معنوی این دست پژوهش‌ها.
    46) چاپ مقالات با استفاده از پایان‌نامه دانشجویی توسط استاد راهنما یا مشاور بدون درج نام دانشجو و یا همکار پایان‌نامه و رساله
    47) استفاده‌های غیرقانونی از مواد، محتواها، نشانههای تجاری، رموز تجاری یا اموال فکری تحت پوشش قانون کپی رایت.
    48) استفاده از نام، عنوان و آرام موسسات و سازمان‌ها بر روی کتاب، مقاله و .... بدون کسب مجوز.
    49) ترجمه متون علمی و ادبی بدون اخذ مجوز از نویسنده اصلی اثر.

    • مصادیق انتشار مجدد

    50) چاپ مجدد یک کتاب، مقاله و اثرات ادبی و علمی یا بخش‌هایی از آنها که قبلاً در یک نشریه چاپی یا الکترونیکی به چاپ رسیده باشد.
    *چنانچه نویسنده مقاله‌ای که در یک نشریه در دست بررسی برای انتشار است، تصمیم بگیرد، به هر دلیلی، آن مقاله را برای نشریه دیگری ارسال نماید، باید ابتدا انصراف خود را از انتشار مقاله، به صورت کتبی به نشریه اول اعلام نماید.

    • مصادیق همپوشانی انتشارات

    51) پژوهشگر داده‌های مقاله پیشین خود را با اندکی تغییر در متن، در مقاله‌ای با عنوان جدید به چاپ رساند.
    52) چاپ کامل مقاله یا مقاله با شباهت بالادر یک مجله دیگر.
    *دارنده ایده علمی می‌تواند مقاله‌ای که در یک زبان چاپ شده را در یک زبان دیگر نیز به چاپ برساند مشروط بر آنکه به مقاله اول ارجاع بدهد.
    *تکرار قسمت‌هایی از بخش مواد و روش‌ها در مقالات بعدی همان نویسندگان، در صورت ضرورت، بلامانع است، اما در هر حال ذکر مرجع لازم می‌باشد.

    • خرید و فروش آثار پژوهشی

    53) خرید و فروش آثار پژوهشی (مقالات، پایان‌نامه و ...) به نحوی که خریدار، تحقیق را به نام خود بعنوان پژوهشگر یا پدیدآورنده و صاحب اثر استفاده کند.
    54) ضبط خرید، فروش و سوء استفاده از سخنرانی‌های افراد بدون اجازه

    • مصادیق جعل هویت

    55) ارائه اشتباه هویت افراد دیگر در بافت علمی / دانشگاهی
    56) انتشار آثار با اسامی جعلی یا اسامی دیگر بدون اجازه آنها
    57) جعل امضا و تهیه گواهی پذیرش جعلی جهت اخذ امتیاز مربوطه