سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالعه رخدادهای علمی دنیا، پیش شرط اولیه ژورنالیسم علم


 

  • مطالعه رخدادهای علمی دنیا، پیش شرط اولیه ژورنالیسم علم

    اساتید حوزه ارتباطات معتقدند افرادی که به بحث‌های علمی وارد بوده و در آن تخصص دارند، راحت‌تر می‌توانند اصول کار خبرنگاری را بیاموزند زیرا اگر فرد با مبانی علم آشنا باشد، می‌تواند به راحتی روزنامه‌نگاری را نیز آموزش ببینند.
    در حوزه علمی از خبرنگار دو انتظار می‌رود. در مرحله اول خبرنگار باید قابلیت حرفه‌ای برای نوشتن و پیاده کردن مطلب را داشته باشد. تنظیم مناسب مهم‌ترین موضوعی است که از یک نویسنده خبر انتظار می‌رود. اما در مرحله بعد یک خبرنگار باید در حوزه‌ای که در آن کار می‌کند، اشراف داشته و با موضوعات و مسائل آن آشنا باشد.

    وقتی اتفاقی رخ می‌دهد، نباید تنها زمانی باشد که خبرنگار به دنبال تحلیل آن است بلکه در تمام سال ژورنالیسم علم باید پیگیر مسائل و موضوعات مختلف بوده و با موضوعات مشابه آن مأنوس باشد.

    شرکت در نشست‌ها و کنفرانس‌های مختلف می‌تواند در این موضوع به خبرنگار کمک کند. مطالعه مستمر مجلات مختلف علمی در سطح دنیا می‌تواند در این حوزه بسیار گره‌گشا باشد. یک ژورنالیست علمی باید تمام مطالب تاپِ موضوع مورد بحث خود را بخواند و با محتوای برون‌داد جهانی امور، آشنایی داشته باشد.
    خبرنگار علم باید با افراد مختلف در حوزه آشنا باشد. ژورنالیست علمی باید بداند در موضوع مورد بحث خود با چه کسی صحبت کند. شاید بر اساس دستور رسمی، گفتگو با سخنگوی سازمان‌های مختلف اولین اولویت خبرنگار باشد اما در بسیاری از مواقع این افراد نمی‌توانند اطلاعات درستی را منتقل کنند، به همین دلیل در بسیاری از موارد خبر مناسب منتشر نمی‌شود. مشکل عمده بسیاری از خبرنگاران در حوزه‌های مختلف این است که فرد مورد نظر و صاحب‌نظر را با شخصیت‌های اصلی سازمانی متمایز نمی‌کنند زیرا در گفتگو با مسئولان نهادها، گاهی مطالب نادرست و یا وعده‌هایی مطرح می‌شود که در طول زمان ممکن است مشکل‌ساز شود و به همین دلیل محتوای مطلب، حرفه‌ای نخواهد بود.
    ژورنالیست علم باید بداند با چه کسی مصاحبه کند. انتخاب فرد مناسب می‌تواند خروجی مناسبی نیز داشته باشد اما در کنار این انتظار می‌رود که وی به مطالعه مستمر نیز بپردازد. اصولاً خبرنگارانی که در سمینارهای مختلف شرکت می‌کنند پس از صحبت‌های سخنران اصلی که اصولاً معاون وزیر و یا مسئولان رده بالا هستند، سالن را ترک می‌کنند این در حالی است که ژورنالیست علمی باید از مطالب مختلفی که در سمینارها و همایش‌ها گفته می‌شود، استفاده کند و همین گوش دادن نیز می‌تواند بار علمی فرد را افزایش دهد. هیچ شخصی بدون زحمت نمی‌درخشد و برای آن‌که در هر حوزه‌ای فرد شاخصی شود، باید تلاش مداوم صورت گیرد.

    * استاد زلزله شناسی مهندسی پژوهشگاه بین المللی زلزله و عضو وابسته فرهنگستان علوم

    * منتشر شده در خبرگزاری آنا




تصاویر| استقبال از دانشجویان جدید دانشگاه تهران


 




جریمه و زندان برای قطع درخت در حیاط خانه شخصی


 

  • جریمه و زندان برای قطع درخت در حیاط خانه شخصی

    به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجازات از بین بردن درختان در قوانین، مجازات نسبتا سنگینی است. یکی از قوانینی که این اقدام را جرم تلقی کرده مربوط به قانون مجازات اسلامی است که بر اساس قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهرها، علاوه بر  جریمه، زندان را هم برای قطع درخت پیش بینی کرده است.

    قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهرها که ابتدا در سال 1352 به تصویب مجلس شورای ملی رسید و پس از آن با تغییراتی که شورای انقلاب در سال 1359 در آن داد، متن آن اصلاح شد و پس از سالها متن موجود آن در سال 1388 به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت.

    در ماده یک این قانون آمده است: به منظور حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی رویه درختان، قطع هر نوع درخت و یا نابود کردن آن به هر طریق در معابر، میادین، بزرگراهها، پارکها، بوستان ها، باغات و نیز محل هایی که به تشخیص شورای اسلامی شهر، باغ شناخته شوند در محدوده و حریم شهرها بدون اجازه شهرداری و رعایت ضوابط مربوط ممنوع است.

    آنقدر متن این ماده گسترده و فراگیر است که تقریبا قطع هر نوع درخت را در فضای عمومی و حتی اماکن خصوصی که باغ شمرده می شود، ممنوع کرده و طبق ماده قانونی که بالاتر عنوان شد، مجازات آن حبس و جریمه خواهد بود. بخش مجازات مالی عنوان شده در این ماده علاوه بر جریمه ای است که شهرداری به عنوان جریمه اداری قطع درخت، از فرد خاطی دریافت می کند.

    یعنی کسی که درختی را قطع کند، هم باید مجازات حبس و پرداخت جریمه قانونی دادگاه را تحمل کند و هم جریمه اداری که شهرداری در کمیسیون مربوطه، تعیین می کند را بپردازد.

    مشروح کامل این گزارش را (اینجا) بخوانید.

    235231




زاینده‌رود جاری می‌ماند ولی با کمترین آب


 

  • زاینده‌رود جاری می‌ماند ولی با کمترین آب

    سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی ترین سدهای مرکز کشور در سال 1349 با ظرفیت 1.4 میلیارد مترمکعب بهره برداری شد، این سد قوسی شکل در 110 کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.

    زاینده رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

    این رودخانه سال‌هاست به دلیل تغییرات اقلیمی، خشکسالی‌های متوالی، تراکم جمعیت و برداشت‌های بی رویه به یک رودخانه فصلی تبدیل شده است و در پایین دست بخصوص در فصول گرم سال با خشکی مواجه می‌شود.

    حجت‌الله غلامی روز پنج‌شنبه در شانزدهمین کارگروه سازگاری با کم آبی در سالن اجتماعات استانداری افزود: با توجه به میزان بارش‌ها و تصمیمات اخذ شده قرار بود تا 20 شهریور آب در رودخانه زاینده‌رود جاری باشد که با رضایت نسبی کشاورزان شرق و غرب جریان آب ادامه پیدا کرد.

    وی با بیان اینکه ضرورت استمرار آب در رودخانه برای کشاورزان شرق و غرب بعد از 20 شهریور احساس شد، تصریح کرد: براساس گزارش جهاد کشاورزی مبنی بر ادامه آب و به ثمر نشستن محصولات تا 12 مهر قرار شد برای کشاورزان شرق با دبی کمتر آب توزیع شود.

    معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان ادامه داد: در زمان حال میزان دبی موجود در سد زاینده‌رود به حدی رسید که می‌تواند برای کشت پاییزه مشکل به وجود آورد از این رو جلساتی با آب منطقه‌ای و جهادکشاورزی و بررسی‌هایی که انجام شد به این جمع بندی رسیدیم که آب سد در تاریخ پنجم مهرماه بسته شود چرا که اگر این کار صورت نگیرد با ذخیره زیر 500 میلیون مترمکعبی در سد زاینده رود کشت پاییزه با خطر مواجه می‌شود.

    وی بیان کرد: کشت پاییزه نسبت به کشت بهاره از شرایط خاصی برخوردار است به همین دلیل تمامی تصمیمات در راستای کشت پاییزه اخذ شده تا با مشکل مواجه نشویم.

    غلامی با بیان اینکه باید شرایط خاص وضعیت آب استان را در نظر بگیریم، اظهارداشت: تاکنون حدود 400 میلیون متر مکعب برای کشت پاییزه کشاورزان برداشت کردیم و این در حالی است که قرار بود 350 میلیون مترمکعب از سد زاینده رود برای این مهم برداشت شود.

    زاینده رود تا 10 مهر در اصفهان جاری است

    مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: براساس رایزنی‌های انجام شده تا پنجم مهر آب برای تنها اصفهان و کانال آبشار در جریان است و آب برای غرب و رودشت بسته می‌شود و تا هشتم آب در اصفهان و کانال های آبشار جاری خواهد بود.

    مسعود میرمحمد صادقی بیان کرد: آب سد زاینده رود هشتم مهرماه بسته خواهد شد و آب در قسمت مرکزی و شهر اصفهان در این رودخانه جاری خواهد بود.

    وی ضمن ارائه گزارش از از میزان بارش‌ها در سال آبی جاری و مقایسه‌ای در این راستا افزود: در شهر اصفهان 145.5 میلی‌متر بارش داشتیم که این عدد در سال گذشته 72 میلی‌متر بوده و میانگین در بلندمدت 119 میلی‌متر است یعنی در سال آبی گذشته در شهر اصفهان نسبت به سال گذشته آن 102 درصد و نسبت به میانگین بلند مدت 22 درصد افزایش را شاهد بودیم.

    مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه در ایستگاه‌های شاخص (چلگرد و کوهرنگ) که عمده تولید  میزان بارش در این استگاه‌ها است 2141.5 میلی‌متر و در مدت میانگین 1413 میلی‌متر بارش را شاهد بودیم.

    وی خاطرنشان کرد: میزان بارش‌ها نسبت به سال گذشته 180 درصد و نسبت به میانگین بلند مدت 51 درصد افزایش را شاهد بودیم.

    میرمحمد صادقی ادامه داد: براساس اعلام سازمان هواشناسی در کل کشور برآورد بارش‌ها میانگین و نرمال است اما متاسفانه در منطقه زاگرس به ویژه چهارمحال و بختیاری و کوهرنگ این میزان وضعیت قرمزی داشته و زیر نرمال است به همین دلیل آینده‌نگری در این راستا احساس می‌شود.

    وی گفت: حجم ورودی به سد زاینده‌رود در سال گذشته 1954.5 میلیون مترمکعب، در سال آبی گذشته 542 میلیون مترمکعب، میانگین بلند مدت 1380 میلیون مترمکعب بوده است و نسبت به سال گذشته 261 درصد و در بلند مدت 42 درصد افزایش حجم سد را شاهد بودیم.

    مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به اینکه حجم خروجی از سد زاینده رود در سال گذشته 1615 میلیون مترمکعب بوده است، خاطرنشان کرد: حجم خروجی از سد نسبت به میانگین بلند مدت 1377 بوده که 180 درصد نسبت به سال گذشته و 17 درصد نسبت به میانگین افزایش خروجی آب از سد زاینده رود را شاهد بودیم.

    وی افزود: آخر شهریور جاری حجم سد زاینده‌رود 509 میلیون مترمکعب و سال گذشته در همین زمان 171 میلیون مترمکعب بوده است، همچنین در میانگین بلند مدت 760 میلیون مترمکعب آب داشتیم که در این راستا حجم سد در سال جاری نسبت به سال گذشته 197 درصد افزایش داشته است.

    به گفته مدیرکل سازمان هواشناسی استان اصفهان میزان بارش‌های پاییزی از 20 مهرماه بهتر می‌شود از این رو در ماه‌های مهر و آبان وضعیت خوبی از بارش‌ها را شاهد هستیم اما متاسفانه در ماه آذر و بعد از آن وضعیت خوبی از بارش‎ها در کل استان نخواهیم داشت.

    شیوه نامه اجرایی تصویب نامه کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، بررسی تامین خسارت وارده بر کشاورزان حاشیه رودخانه زاینده‌رود طی عملیات احداث جاده دسترسی، پیگیری ممنوعیت کشت برنج در استان و برنامه‌ریزی در استمرار تخصیص حقابه تالاب گاوخونی از جمله دستور کار شانزدهمین جلسه کارگروه آب بود.

    زاینده‌رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

    زمین‌های کشاورزی اصفهان حدود 563 هزار هکتار معادل 3.5 درصد از مساحت استان می‌باشد که با توجه به محدودیت‌های منابع آب در سال‌های اخیر، تنها حدود 290 هزار هکتار آن زیر کشت زراعی و باغی قرار گرفته است.

    در سال زراعی 96- 97 حدود 210 هزار هکتار از مجموع زمین‌های کشاورزی استان به کشت محصولات زراعی اختصاص داشت که 190 هزار هکتار آن زراعت آبی و 20 هزار هکتار مربوط به زراعت دیمی بوده است.

    235231




10 نکته درباره شیائومی می‌میکس‌آلفا+عکس


 

  • 10 نکته درباره شیائومی می‌میکس‌آلفا+عکس
    آفتاب‌‌نیوز :

    10 نکته مهم درباره موبایل شیائومی می میکس آلفا را در ادامه بخوانید:

    1. شیائومی می میکس تلاشی است در راستای نسل جدید گوشی‌های تاشو. می میکس آلفا اما برگ برنده عجیبی در مقایسه با دیگر تلفن‌های هوشمند تاشو دارد. نمایشگر این تلفن هوشمند دور تا دور آن را پوشانده و در مراسم رونمایی از این تلفن هوشمند مسئولان شیائومی اعلام کردند در می میکس آلفا نسبت نمایشگر به بدنه این گوشی 180.6 درصد است و بخش‌هایی از این گوشی که توسط نمایشگر پوشانده نشده (مانند بخش فوقانی و پایینی) از تیتانیوم باکیفیت ساخته شده‌اند که وزن کمتری نسبت به فولاد ضدزنگ دارد.

    10 نکته درباره شیائومی می‌میکس‌آلفا+عکس

    2. ویژگی عجیب می میکس آلفا به اینجا ختم نمی‌شود. چرا که این تلفن هوشمند دارای دوربین عجیب 108 مگا پیکسلی است. اگر بخواهید بدانید این 108 مگا پیکسل به چه معناست باید بدانید که دوربین پرچم‌دار جدید شیائومی می‌تواند عکس‌هایی با رزولوشن 12032 در 9024 ثبت کند.

    3. ویژگی دیگر می میکس آلفا این است که در کنار آن دوربین با کیفیت، دوربین 20 مگاپیکسلی اولترا واید دارای توانایی ثبت عکس ماکرو و دوربین تله‌فوتو 12 مگاپیکسلی با زوم اپتیکال 2 برابری هم دیده می‌شود.

    4. اما یکی از نکات جالب درباره این تلفن هوشمند این است که دیگر نیازی به دوربین سلفی ندارد. به این معنا که کاربر می‌تواند به راحتی گوشی را برگرداند و از دوربین‌های اصلی به عنوان دوربین سلفی استفاده کند!

    5. اما دکمه‌های فیزیکی در تلفن‌های هوشمند و نحوه جایگذاری یا حذف تدریجی آنها نیز یکی از مواردی است که در گجت‌های اینچنینی مورد توجه کاربران قرار می‌گیرد. در می میکس آلفا غیر از دکمه پاور در قسمت بالایی این تلفن همراه از هیچ دکمه فیزیکی استفاده نشده است.

    6. با توجه به به جنس نمایشگر این تلفن هوشمند یکی از نکاتی که مورد توجه کارشناسان و حتی افشاگران تلفن‌های هوشمند قرار گرفته، میزان مصرف انرژی این تلفن هوشمند است. آنطور که در مراسم رونمایی از می میکس آلفا اعلام شده این گجت دارای باتری 4050 میلی‌آمپر ساعتی است که با استفاده از شارژر 40 واتی می‌تواند سریع شارژ شود.

    10 نکته درباره شیائومی می‌میکس‌آلفا+عکس

    7. یکی از نکات جالب در طراحی این تلفن هوشمند همکاری شیائومی با شرکت سامسونگ در طراحی و تولید دوربین 108 مگا پیکسلی است. آنطور که در مراسم رونمایی از این تلفن هوشمند مطرح شده دوربین 108 مگا پیکسلی پرچمدار جدید شیائومی ساخت شرکت سامسونگ است.

    8. شیائومی از حسگرهای فشاری در کناره‌های دستگاه برای انجام کارهایی نظیر بالا و پایین کردن ولوم صدا استفاده کرده است. البته شیائومی می‌گوید در می میکس آلفا از هوش مصنوعی ویژه و حسگرهای مخصوص بهره برده است تا امکان لمس ناخواسته‌ی کناره‌ها غیرممکن شود.

    9. گفته می‌شود این تلفن هوشمند یک دستگاه مفهومی است و هنوز برنامه دقیقی برای ورود آن به بازار اعلام نشده است.

    10. برآورد قیمت این تلفن هوشمند از سوی کارشناسان صنعت تلفن‌های هوشمند حدود 2800 دلار یا 19999 یوآن برآورد شده است.

    10 نکته درباره شیائومی می‌میکس‌آلفا+عکس